Οινόραμα 2017: το πιο σημαντικό ραντεβού με το κρασί ξεκινά σε λίγες μέρες

krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Για 3 ημέρες, στις 11, 12 και 13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, το κρασί θα πράει και πάλι τα ηνία, δίνοντας το πιο σημαντικό οινικό ραντεβού της Ελλάδας για καταναλωτές και επαγγελματίες, Έλληνες και ξένους.

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, η οποία φέτος κλείνει 23 χρόνια ζωής.

Διοργανώνεται και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού, με οινοπαραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους, καθιστώντας την έκθεση sold out, ένα μήνα πριν από τα εγκαίνιά της! Εκτιμάται, μάλιστα, πως πάνω από 250 οινοποιεία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρίσκονται στο Οινόραμα καταρρίπτοντας και το περσινό ρεκόρ συμμετοχής.

Στη μεγάλη αυτή έκθεση, οι οινοπαραγωγοί θα δειγματίσουν καθιερωμένα και νέα κρασιά τους, καθώς και αυτά της εσοδείας 2016 (που στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετική), σε επαγγελματίες και καταναλωτές που αναμένεται να συρρεύσουν μαζικά στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι οργανωτές περιμένουν 10.000 επισκέπτες οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, θα λαμβάνουν στην είσοδο ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας γιανα δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν. Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης θα βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες.

Και αυτή τη χρονιά, αναμένονται πολλοί και σημαντικοί ξένοι αγοραστές, αφού το ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί είναι πλέον εδραιωμένο στο εξωτερικό, και όλα τα γνωστά ελληνικά οινοποιεία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με εισαγωγείς στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει σημαντική ομάδα αγοραστών οίνου από την Κορέα και την Ιαπωνία, την οποία φέρνει στην Ελλάδα η Enterprise Greece, καθώς και δύο από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς δημοσιογράφους οίνου, τον Robert Joseph και τον Jamie Goode, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την Enterprise Greece, το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και το Οινόραμα να μιλήσουν για τις διεθνείς τάσεις στο χώρο του κρασιού.

Στο Οινόραμα 2017, θα επαναληφθεί το εξαιρετικά επιτυχές περσινό εγχείρημα των «Οινικών Αποκαλύψεων», που μεταφράζεται σε μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου αφιερωμένη σε πολύ μικρά και άγνωστα οινοποιεία, σε κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και σε κρασιά ελάχιστης παρέμβασης (φυσικά κρασιά, βιοδυναμικής καλλιέργειας, ζυμωμένα σε αμφορείς, ζυμωμένα με άγριες ζύμες, παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας, κ.ά.). Στις καινοτομίες αυτές πρέπει να προστεθεί και η εδραιωμένη πλέον «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος με θέμα «Discover Greek Wines», όπου παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης (self-pour), δηλαδή οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης δοκιμάζουν ασυνόδευτοι και με την ησυχία τους 250 κρασιά κάνοντας κατά κάποιο τρόπο μια προεπιλογή προτού περιπλανηθούν ανάμεσα στα περίπτερα των εκθετών.

Με το τέλος της έκθεσης, ακολουθεί και η εβδομάδα κρασιού Athens Wine Week (13-19/3) για όσους δεν χορταίνουν τις… οινοκαταστάσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για το κρασί (γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα κ.ά.), σε διάφορα σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δράσεις «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και «Athens Wine Week Flights», σε συνεργασία με εστιατόρια και wine bar αντίστοιχα, όπου οι μεν και οι δε θα προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

Σίγουρα θα τσουγκρίσουμε πολλές φορές τα ποτήρια μας τις προσεχείς ημέρες και το καλύτερο; Με εκλεκτό κρασί!

Info
Οινόραμα 2017 11-12-13 Μαρτίου
Ζάππειο Μέγαρο
(11&12/3 από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., 13/3 απευθύνεται στους επαγγελματίες)
www.oenorama.com
Είσοδος για τους οινόφιλους 10 ευρώ, ελεύθερη για τους επαγγελματίες