Επέτειος 12 χρόνων για το ΜΑΝΗΜΑΝΗ

manimani
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ στο Κουκάκι «κλείνει» τα 12 και το γιορτάζει με νέα πιάτα με βάση πάντα τη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου.

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην καρδιά της Αθήνας, στο Κουκάκι, στο διώροφο νεοκλασικό, στεγάζοντας την αγάπη της ομάδας του για την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση. Η φιλοσοφία του υπήρξε εξ αρχής η δημιουργία μιας κουζίνας προσιτής, με γεύσεις οικείες που να ενεργοποιούν τη μνήμη και την ευχαρίστηση προσφέροντας ταυτόχρονα νέα γευστικά μονοπάτια προσέγγισής τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και έχει λάβει διακρίσεις, έχοντας βρεθεί στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, ενώ λαμβάνει τα τελευταία 6 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor και το 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Φιλέτο ψαριού

Η επέτειος των δώδεκα ετών πυροδότησε την παρουσίαση από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη νέων πιάτων, τα οποία παραμένουν φυσικά στο πλαίσιο της γευστικής ταυτότητας του εστιατορίου. Στις θαλασσινές γεύσεις προστέθηκε το χταπόδι γλασαρισμένο με βαλσάμικο, με φάβα και φρέσκια ρίγανη, αλλά και το φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών και σάλτσα άγριου μάραθου, ένα πιάτο πραγματικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Κόκορας γεμιστός

Στις προτάσεις κρεατικών το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή στο χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι με πανσέτα και σάλτσα γιαούρτι, ένα οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με φρέσκα βότανα, το μοσχαρίσιο συκώτι με παντζάρια και σάλτσα από οξύμελι, αλλά και έναν νέο κόκορα γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας, σε σπασμένη πατάτα με καπνιστό χοιρινό και πράσο.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Δύο νέες προσθήκες θα συναντήσετε και στα γλυκά του εστιατορίου με την παραδοσιακή μανιάτικη γαλατόπιτα σε ελεύθερη μετάφραση, να κλέβει τις εντυπώσεις, αφού αγκαλιάζει το βύσσινο και ολοκληρώνεται με καμένη μαρέγκα, ενώ στο ίδιο ύφος αποδόμησης κινούνται και οι δίπλες, παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό για τις στιγμές χαράς, που παρουσιάζονται σε ποτήρι με κρέμα αρωματισμένη με θυμαρίσιο μέλι και καρύδια.

Η μανιάτικη γαλατόπιτα

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε μερικά από τα signature πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, όπως το αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα και σάλτσα από τον ζωμό του, τις «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, τον καγιανά με σύγκλινο Μάνης, την κρύα σαλάτα φακές με πορτοκάλι και σύγκλινο και πολλές ακόμα από τις γεύσεις που τόσο έχουν αγαπηθεί αυτά τα χρόνια.

Info
ΜΑΝΗΜΑΝΗ
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα–Σάββατο 14.00–23.00, Κυριακή 13.00–18.00.