Το Πάσχα θέλει το κρασί του: τι να επιλέξετε;

krasi-pasxa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το Πάσχα πέρα από μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι η γιορτή που σηματοδοτεί την άνοιξη και τροφοδοτεί με αισιοδοξία το λαό, με τη κοινωνικότητα που αναπτύσσεται μέσα από τα διονυσιακά αυτά τύπου γλέντια. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία μιας τέτοιας γιορτής είναι το κρασί. Τι κρασί όμως πρέπει να πιούμε;

Αναμφίβολα υπάρχει μια πολλή μεγάλη γκάμα κρασιών που μπορεί να συνοδεύσει το ελληνικό τραπέζι του Πάσχα δίπλα στα αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια, λουκάνικα και όλους τους πλούσιους και λαχταριστούς μεζέδες που προσφέρονται στα ελληνικά σπίτια την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε από το βράδυ της Ανάστασης που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας.

Για το βράδυ της Ανάστασης, την μαγειρίτσα θα μπορούσατε να τη συνοδέψετε με κάποιο βαρελίσιο λευκό κρασί και στην κατηγορία αυτή υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Λιπαρά κομμάτια κρέατος, με άνηθο και λεμόνι, θέλουν για ταίρι τους ένα κρασί με ικανοποιητική οξύτητα, αλλά και σώμα όπως πχ. μια Σαντορίνη βαρέλι, όπως Σιγάλα ή του Αργυρού, ένα Chardonnay που έχει ωριμάσει για λίγους μήνες με τις οινολάσπες του σε βαρέλι, όπως είναι το Chardonnay Γεροβασιλείου, ο Μαρμαριάς του Τσέλεπου, ή το Dum Vinum Sperum της οινοποιείας Σκούρα, ακόμα και το πολύ ιδιαίτερο Ρωμέικο Dourakis με το sherry-like στυλ του θα μπορούσαν να είναι οι κατάλληλοι συνοδοί στο παραδοσιακό αυτό πιάτο το βράδυ της Ανάστασης. Μια ακόμα καλή πρόταση θα μπορούσε να είναι και ο Οβηλος λευκός, ο οποίος προσφέρει επαρκή οξύτητα και σώμα, αλλά και βοτανικές νότες.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Την Κυριακή του Πάσχα, ο πρωταγωνιστής είναι το κόκκινο κρασί και μια από τις καλύτερες προτάσεις για το αρνί ή το κοκορέτσι που ψήνεται στη σούβλα, είναι η ποικιλία Ξινόμαυρο, η οποία διαθέτει την κατάλληλη ένταση τανινών και οξύτητα για να αντιμετωπίσει το λίπος και τις πρωτεΐνες των λαχταριστών αυτών εδεσμάτων.

Για το αρνί που ψήνεται σε φούρνο θα πηγαίναμε σε λιγότερο επιθετικά ερυθρά κρασιά, όπως μια καλή Νεμέα.

Για μπιφτέκια, μπριζόλες και άλλα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα για τους ανυπόμονους μέχρι να «βγει» το αρνί, ένα Cabernet Sauvignon –μόνο του ή σε χαρμάνι- δεν θα άφηνε περιθώριο για γκρίνιες.

Φυσικά υπάρχουν μια σειρά από μεζέδες και σαλάτες τα οποία κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι να βγουν οι σούβλες, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη ποικιλία λευκών ή ροζέ κρασιών και φυσικά με τσίπουρο.

Και να θυμάστε πάντα ότι ανεξάρτητα με αυτά που λένε οι ειδικοί, ο καθένας φτιάχνει τον καλύτερο συνδυασμό σύμφωνα με το δικό του γούστο.

Πηγή: www.krasiagr.com