Λιγουρευτές νηστίσιμες γεύσεις σε πέντε σημεία της Αθήνας

rosebud
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Μπορείτε να τηρήσετε τη νηστεία σας και ταυτόχρονα να φάτε έξω, δοκιμάζοντας άκρως νηστίσιμα και γευστικά πιάτα, όπως αυτά.

Μεξικάνικη σαλάτα, Rosebud
Δοκιμάστε μια διαφορετική, αρωματική και δροσερή σαλάτα από το Μεξικό στο χορτοφαγικό εστιατόριο Rosebud, το οποίο φημίζεται για τα γευστικά ταξίδια του, ακόμη κι ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν αποκλείσει το κρέας από το πιάτο τους. Η σαλάτα περιλαμβάνει φακές, φύλλο κάκτου (nopalitos), καλαμπόκι και λαχανικά, με αρώματα από λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο, ενώ πέραν αυτής μπορείτε να δοκιμάσετε και λουκάνικα και μπέργκερ από μανιτάρια, vegan μαγιονέζες χωρίς γαλακτοκομικά, γύρο από βιολογική σόγια και πολλές ακόμη επιλογές σε τιμές του κινούνται σε value for money επίπεδα. Info: Σκουφά 40 & Ομήρου 60, Αθήνα, 210 3392370.

Μπέργκερ μανιταριών, Mama Tierra
To μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν βρίσκεται στο μενού σας αυτή την εβδομάδα, το Mama Tierra, όμως, έχει να σας κάνει τη δική του πρόταση: μπιφτέκι από μείγμα φρέσκων μανιταριών champignon, μανιταριών πλευρώτους και μυρωδικών, σε πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης με φυτικό τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και vegan σπιτική μαγιονέζα. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από πατάτες Μπράβας και σπιτική σως μπάρμπεκιου, σε ένα εστιατόριο που σέβεται και εμπνέεται από τη Μαμά Γη. Δύσκολα θα θυμάστε ότι νηστεύετε μετά από αυτό. Info: Ακαδημίας 84, Αθήνα, 21 1411 4420.

Φαλάφελ, Falafellas
Αν έχετε όρεξη για φαγητό στο χέρι, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ζωή και μετά το σουβλάκι. Κατευθυνθείτε στο κέντρο της Αθήνας και δοκιμάστε φαλάφελ από τους Falafellas, την ανατολίτικη αυτή τηγανητή νοστιμιά από ρεβίθια ή φάβα, που σερβίρεται με πίτα και σαλάτα, σάλτσες με ταχίνι και είναι άκρως χορταστικό. Κι αν η πείνα δεν περνά εύκολα, υπάρχει και η επιλογή «γίγας» για… δυνατούς παίκτες. Info: Αιόλου 51, 210 3239809.

Πατάτα στο χέρι, Καυτή Πατάτα
Στην Καυτή Πατάτα, η νοοτροπία είναι η εξής: μια μεγάλου μεγέθους πατάτα βγαίνει αχνιστή από το φούρνο, οφτή, και μπορείτε να την εμπλουτίσετε με πλήθος υλικών, είτε από τις επιλογές που δίνει ήδη το μαγαζί, είτε δοκιμάζοντας δικές σας συνθέσεις. Εν προκειμένω, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με μανιτάρια, λαχανικά, φασόλια, χρησιμοποιώντας μέχρι και πάνω από 10 υλικά και παίρνοντας στο χέρι ένα από τα πιο χορταστικά νηστίσιμα και νόστιμα street food που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι, αν και street food, τα υλικά είναι χειροποίητα. Info: Κολοκοτρώνη 37, 21 1408 3576.

George Gkouropoulos
Και για γλυκό…
Ζαχαροπλαστείο Φύσις

Στο βιολογικό Ζαχαροπλαστείο Φύσις θα βρείτε πολλές vegan επιλογές που θα σας «βολέψουν» τις ημέρες νηστείας, καθώς δεν περιέχουν «απαγορευμένα» υλικά, όπως γαλακτοκομικά, αλλά και πολλές επιλογές για όσους είναι αλλεργικούς στη λακτόζη ή απλώς προσπαθούν να «κόψουν» τη ζάχαρη. Εκεί θα σταματήσετε να αναρωτιέστε αν γίνεται ένα γλυκό χωρίς τα καθιερωμένα υλικά γίνεται να είναι απολαυστικό. Info: Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, 2106090740