Πέντε ιδέες για απολαυστικό πασχαλινό γεύμα στην Αθήνα

pasxa-geuma
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Αν αποφασίσατε να μείνετε πίσω φέτος το Πάσχα και να ευχαριστηθείτε την άδεια πόλη, έχοντάς την ολόκληρη στη διάθεσή σας, τότε σίγουρα πρέπει να έχετε γεμάτο στομάχι. Δείτε πού να απολαύσετε το πασχαλινό σας τραπέζι, να ευχαριστηθείτε τα πασχαλινά εδέσματα και να γεμίσετε ενέργεια για να τριγυρίσετε στην Αθήνα, που για μερικές μέρες θα είναι πιο όμορφη από ποτέ.

Athens Plaza
Γευτείτε την ελληνική, πασχαλιάτικη παράδοση στο κέντρο της Αθήνας, βάζοντας λίγη πολυτέλεια στις ημέρες αυτές, στο εστιατόριο The Parliament του Athens Plaza. Το Μεγάλο Σάββατο, μετά το σβήσιμο της λαμπάδας, σας περιμένει εορταστικό αναστάσιμο μενού με παραδοσιακή μαγειρίτσα, σαλάτα, πιατέλα κρεατικών με πατάτες φούρνου και παραδοσιακό γλυκό με παγωτό, με 45 ευρώ/άτομο. Την Κυριακή του Πάσχα, σαλάτες και ορεκτικά θα κατακλύσουν στον εορταστικό μπουφέ, με μια πιατέλα κρεατικών με πατάτες στο τραπέζι και γλυκό επίσης από τον μπουφέ, στα 55 ευρώ/άτομο. Info: Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται 1 φιάλη κρασί για 2 άτομα και 50% έκπτωση σε παιδιά έως 12 ετών).

Hilton Αθηνών
Ο πρωτότυπος συνδυασμός των ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων στα εστιατόρια του Hilton Αθηνών θα δώσουν έναν ξεχωριστό τόνο στις εορταστικές αυτές μέρες, για όσους μείνουν στην Αθήνα. Τη Μ. Παρασκευή, το Βυζαντινό σας περιμένει με ένα à la carte menu που περιλαμβάνει νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά. Το Μ. Σάββατο, το αναστάσιμο δείπνο θα έχει την απαραίτητη λαμπρότητα με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ. Την Κυριακή του Πάσχα, γιορτάστε με ψητό αρνί, κόκκινα αβγά, παραδοσιακό μπουφέ, μεγάλη ποικιλία γλυκών και ζωντανή μουσική. Σε μια χαριτωμένη, παιδική γωνιά εντός του εστιατορίου, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με επίβλεψη και δημιουργική απασχόληση από ανιματέρ, όσο οι γονείς θ’ απολαμβάνουν το γεύμα τους, ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος, χαμηλός μπουφές για να μπορούν τα παιδιά να σερβίρονται μόνα τους και να μην σας… ενοχλούν. Ο καλύτερος επίλογος για το εορταστικό τετραήμερο δεν είναι άλλος από το οικογενειακό παραδοσιακό γεύμα στο Βυζαντινό τη Δευτέρα του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών γευμάτων προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ. Τα παιδιά έως 5 χρονών απολαμβάνουν το φαγητό δωρεάν ενώ από 6 έως 12 ετών έχουν 50% έκπτωση. Tο Galaxy Bar, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θ’ ανοίξει τις πόρτες του από τις 3:00 το μεσημέρι για να απολαύσετε τον καφέ ή το απεριτίφ σας στην εντυπωσιακή βεράντα του με θέα την ανοιξιάτικη Αθήνα. Info: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281000.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Αποτελώντας ένα από τα εστιατόρια-βεράντες της Αθήνας, οι Ορίζοντες είναι για όσους θέλουν να απολαύσουν πασχαλινές γεύσεις σε ένα από τα ρομαντικότερα σημεία με θέα στην πόλη. Στο μενού της Ανάστασης, αλλά και της Κυριακής του Πάσχα, με κόστος 45 ευρώ το άτομο, θα βρείτε παραδοσιακά πιάτα δοσμένα με την έμπνευση του σεφ Νίκου Κουντούρη, όπως βελουτέ μαγειρίτσας με μαρούλι, άνηθο και μυρώνια, μίνι κοκορέτσι με συκωτάκια αρνιού τυλιγμένα με αρνίσια μπόλια, κρητικό γαμοπίλαφο και σάλτσα Μαυροδάφνης, φρεσκοκομμένα πράσινα φύλλα, ραπανάκι, ντομάτα, πατάτες baby, αυγό ποσέ, ανθότυρο Κρήτης στη σχάρα, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο με βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι με χαρουπόμελο, αρνίσιο κότσι μαριναρισμένο σε παλαιωμένο κρητικό κρασί Μαρουβάς με κρούστα από φέτα, πουρέ από πατάτες Νάξου και καπνιστή μελιτζάνα και σάλτσα πετιμέζι και για επιδόρπιο μους callebaut bitter και λευκής σοκολάτας πάνω σε τραγανό κράμπλ από τσουρέκι, φράουλες και σάλτσα από ελληνικό καφέ. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ) 210 7210701 – 210 7227065.

Καστελόριζο
Αν έχετε όρεξη για Πάσχα με τη συντροφιά της θάλασσας, το Καστελόριζο στη Βάρκιζα σας περιμένει με ένα σούπερ προσεγμένο και εμπνευσμένο μενού την Κυριακή του Πάσχα, με 29 ευρώ το άτομο. Το άρωμα αρνιού, φυσικά, δεν θα λείπει, με το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με λευκό κρασί Βηλάνα, θυμάρι και πουρέ από πατάτες Νάξου με καπνιστή μελιτζάνα να κλέβει την παράσταση, ενώ στο μενού θα βρείτε και παραδοσιακή χορτοτυρόπιτα Ηπείρου, κριθαρότο με απάκι, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου, φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα και για επιδόρπιο σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 96 55 022.

Ψωμί κι Αλάτι
Το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι δεν θα μπορούσε να μη δώσει τη δική του πασχαλινή πρόταση για τις ημέρες που ακολουθούν. Συγκεκριμένα, το μενού Ανάστασης περιλαμβάνει κόκκινα αβγά, σούπα μαγειρίτσα με μαρούλι, μάραθο, και ζωμό αρωματισμένο με λεμονόχορτο, σαλάτα λάχανο-πορτοκάλι με καρότο, κόκκινες πιπεριές, βασιλικό κ.λπ, πιτάκι κοτόπουλο με κοτόπουλο μαριναρισμένο με μπαχαρικά και σάλτσα γιαουρτιού, χοιρινό λαιμό σοτέ με σάλτσα από μαυροδάφνη και μανιτάρια και για γλυκό πανακότα αρωματισμένη με βανίλια, σάλτσα από φρέσκες φράουλες και τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (κόστος: 28 ευρώ/άτομο) Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 210 6848178.