Δυο ελληνικά κρασιά ταξιδεύουν σε... διακεκριμένη θέση

paragka-kur-gianni
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και το Μοσχοφίλερο Σκούρα ταξιδεύουν στη στη διακεκριμένη καμπίνα Polaris με την αεροπορική εταιρεία United Airlines.

Στην Polaris Business Class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας United Airlines μυρίζει… Ελλάδα, με δυο ελληνικά κρασιά: το Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και Μοσχοφίλερο Σκούρα. Τα κρασιά προσφέρονται αυτό το διάστημα στους επιβάτες της θέσης αυτής κάνοντας το ταξίδι τους λίγο πιο γευστικό και όμορφο.

Συγκεκριμένα, το Παράγκα ερυθρό, φρουτώδες και πικάντικο, είναι ένα χαρμάνι Ξινόμαυρου, Merlot και Syrah που παράγεται στην περιοχή του Αμυνταίου. Το Μοσχοφίλερο Σκούρας λευκό κομψό και ξυραφάτο προέρχεται από την ομώνυμη ελληνική ποικιλία που καλλιεργείται στα υψίπεδα της Αρκαδίας. Οι επιβάτες της United έχουν τη δυνατότητα να τα επιλέξουν μέσα από την wine list και να αναβαθμίσουν την γαστρονομική τους εμπειρία στον αέρα.

Εκφραστικό, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες μπαχαρικών, το Παράγκα του 2014 είναι ένα πλούσιο και δροσερό ερυθρό που απολαμβάνεται είτε μόνο του είτε συνοδεύοντας φαγητό. Το μοσχοφίλερο είναι μια εμπειρία που μοσχοβολάει Ελλάδα. Ροδοπέταλα, λευκά λουλούδια με νότες γλυκολέμονου, το μοσχοφίλερο είναι ένα δροσερό, τραγανό, νόστιμο κρασί που ταιριάζει με το ελληνικό καλοκαίρι, σαν απεριτίφ και με όλα τα θαλασσινά.

Η λίστα των κρασιών είναι επιλογή του Doug Frost, Master of Wine και Master Sommelier αλλά και φίλου του ελληνικού κρασιού. Η παρουσία δύο ελληνικών κρασιών στην λίστα μιας αεροπορικής εταιρείας αυτού του βεληνεκούς, μέλους της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο Star Alliance, αποτελεί αφενός αναγνώριση για τις τοπικές ποικιλίες και αφετέρου μια εξαιρετική ευκαιρία διεθνούς προβολής της ποιότητας του ελληνικού κρασιού. Πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται ο Ted Diamandis και οι προσπάθειες της Diamond Importers για συνεχή προβολή του ελληνικού κρασιού.