Πέντε εστιατόρια της Αθήνας με θέα στην πόλη

orizontes-lukabittou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Επειδή κατά βάθος είμαστε ρομαντικοί και θέλουμε μαζί με το φαγητό μας να απολαμβάνουμε και φωτάκια, ουρανό και θέα στην πόλη, κάνουμε πέντε στάσεις σε εστιατόρια που καλύπτουν και τη γαστρονομική και τη ρομαντική μας πλευρά.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Από όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια συνήθως βλέπετε τον Λυκαβηττό. Από αυτό, βρίσκεστε στην κορυφή του και βλέπετε πανοραμικά όλη την Αθήνα, από τον πιο ψηλό λόφο της. Εκεί θα δοκιμάσετε ελληνική γαστρονομία (περίπου στα 40 ευρώ/άτομο) σε ένα χώρο με απαλές αποχρώσεις, λιτές γραμμές και αριστοκρατική φινέτσα, με διακόσμηση σύγχρονη και προσεγμένη, δρύινο πάτωμα και δροσιστικό εξωτερικό χώρο με μάρμαρο και πέτρα. Με ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές, δοσμένες με ένα μοντέρνο και εμπνευσμένο τρόπο, που δεν «ξενίζει» τους επισκέπτες, οι Ορίζοντες ξέρουν πώς να μετατρέψουν ένα γεύμα σε μια όμορφη εμπειρία με ιδιαίτερο φόντο και θέα… αφ’ υψηλού. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, (είσοδος Τελεφερίκ), 210 7210701 – 210 7227065.

Συν Αθηνά
Σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στο Θησείο και κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα, αλλά και του αττικού ουρανού, το ΣυνΑθηνά αποτελεί έναν all-day πολυχώρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, κρασί, μπίρα και μεσογειακή κουζίνα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα από 20-25 ευρώ το άτομο, χαζεύοντας την εκπληκτική θέα από την ταράτσα, που εκτείνεται από τον Παρθενώνα μέχρι τη Πνύκα και το Αστεροσκοπείο. Το καλό είναι πως όπου και να κάτσετε, η θέα σας περιμένει. Το κακό είναι ότι τα Σαββατοκύριακα, δύσκολα θα κάτσετε. Info: Ηρακλειδών 2, Θησείο, 210 3455550.

Balcony
Μπορεί να βρίσκεται στο όχι και τόσο ειδυλλιακό Κουκάκι, αλλά όπως μαρτυρά και η ονομασία του, σου δίνει την αίσθηση ότι όντως τρως σε ένα ατμοσφαιρικό, σπιτικό μπαλκόνι, με θέα τις γειτονιές της παλιάς Αθήνας. Στο μενού του θα βρείτε μοντέρνα ελληνική κουζίνα με διαλεγμένα προϊόντα και τιμές από 20-25 ευρώ το άτομο, όλα σε ένα νεοκλασικό κτίριο πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα χώρο προσεγμένο, με ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Info: Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, Αθήνα, 211 4118437.

Galaxy Restaurant
Στην κορυφή του ξενοδοχείου Hilton, στον 13ο όροφο, το Galaxy φημίζεται πλέον για το ότι μαζί με τις υπέροχες γεύσεις του, προσφέρει και την Αθήνα στο πιάτο. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει βρεθεί στη λίστα με 10 καλύτερα bar του κόσμου και η θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι τον Υμηττό και τη θάλασσα του Πειραιά, σίγουρα παίζει ρόλο σε αυτό. Τις καθαρές μάλιστα ημέρες, λέγεται ότι ίσως μπορέσετε να διακρίνετε ακόμη και την Αίγινα και με αυτή την πανέμορφη εικόνα σας περιμένει μεσογειακή κουζίνα εμπλουτισμένη με γαστρονομικές νότες από άλλες κουζίνες, δια χειρός Κώστα Αθανασίου (κόστος από 60 ευρώ/άτομο). Info: Βασ. Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα, 210 7281402.

Αττικός Greek House
Από τη μία ο Παρθενώνας, από την άλλη τα παραδοσιακά μαγειρευτά… Το σίγουρο είναι ότι το εστιατόριο αυτό της περιοχής του Μακρυγιάννη δεν θα σας αφήσει να φύγετε απογοητευμένοι. Παρά την «τσιμπημένη» περιοχή και τις συχνές επισκέψεις πολιτικών, οι τιμές του κινούνται σε καλά επίπεδα, γύρω στα 25 ευρώ το άτομο. Όχι κι άσχημα για λεμονάτο αρνάκι στο πιάτο και Ακρόπολη, Ηρώδειο και λόφο Φιλοπάππου στον ορίζοντα… Info: Γαριβάλδη 7, Μακρυγιάννη, 210 9215256.

Όλες οι παραστάσεις και οι πρωταγωνιστές τους, θεατρικά νέα, κριτικές και συνεντεύξεις