Who is Who: One Direction

who-is-who-one-direction

Φωτογραφία: www.facebook.com/onedirectionmusic

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το πενταμελές βρετανικό σχήμα που ξεπήδησε από το X Factor, έχει καταφέρει να αναβιώσει τις boy bands, δημιουργώντας κολλητικά hits και απολαμβάνοντας τεράστια απήχηση στο παγκόσμιο κοινό.

- To 2010 οι Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, και Louis Tomlinson πέρασαν από οντισιόν για το βρετανικό X-Factor, το γνωστό διαγωνιστικό show τραγουδιού. Μετά από παρότρυνση του μέλους των κριτών Nicole Scherzinger, δημιούργησαν μια boy band και κατατάχτηκαν στην κατηγορία των group. Αυτός που ήταν τελικά υπεύθυνος για την ομάδα τους, στον διαγωνισμό ήταν ο σκληρός κριτής και δημιουργός του show Simon Cowell, με την τεράστια επιρροή του στον χώρο της μουσικής.

- Τελικά, τερμάτισαν τρίτοι στον διαγωνισμό και αμέσως μετά την αποχώρηση τους, το κομμάτι «Forever Young» των Alphaville που είχαν διασκευάσει για την περίπτωση που κέρδιζαν, διέρρευσε στο internet. Λίγο αργότερα υπέγραψαν συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων λιρών με την Syco Records και ταξίδεψαν στο Los Angeles για να ξεκινήσουν να δουλεύουν το πρώτο τους album.

- To 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single «What Makes You Beautiful», που ανέβηκε στην κορυφή των UK Charts και έγινε το single με τις περισσότερες παραγγελίες πριν την κυκλοφορία του, στην ιστορία της Sony Music. Το ίδιο συνέβη και με τα singles «Gotta Be You» και «One Thing».

- Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η μανία με το συγκρότημα είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται, αφού ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική για το promotion του album τους, λαμβάνοντας την απήχηση που είχαν στα νεανικά ακροατήρια. Το στυλ τους ήταν clean cut, παρουσιάζονταν ως φιλικά καλοντυμένα αγόρια και όχι σαν macho κακά παιδιά. Η μουσική τους κινειται ανάμεσα στην pop και τη dance, με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά χωρίς να ξεφεύγει από τα στεγανά όρια της εφηβικής pop, που ανεβάζει και κατεβάζει καλλιτέχνες χρόνια τώρα.

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org/wiki/One_Direction

- Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους album «Up All Night», το οποίο κατάκτησε το ρεκόρ για το album με τις γρηγορότερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τη συγκεκριμένη χρονιά και έφτασε στην κορυφή σε 16 χώρες, ανάμεσά τους και οι Η.Π.Α., κάνοντας τους One Direction το πρώτο βρετανικό group που φτάνει στο Νο 1 της Αμερικής.

- Μετά την περιοδεία τους σε Αμερική, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο, το DVD με τις συναυλίες τους έγινε επίσης ανάρπαστο, σε 25 χώρες. Στις Η.Π.Α. κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους βιβλίο με τίτλο «Dare To Dream: Life As One Direction», που μπήκε κατευθείαν στη λίστα των best sellers των New York Times.

- Τον Αύγουστο του 2012 έζησαν μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα τους, αφού ερμήνευσαν το «What Makes You Beautiful» στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μεγάλα αστέρια της βρετανικής μουσικής, όπως οι Pet Shop Boys, Fatboy Slim, Muse, George Michael και The Who.

- Το δεύτερο album τους «Take Me Home», κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο. Με το πρώτο single «Live While You’re Young» και το album να πηγαίνουν ταυτόχρονα, στο Νο 1, οι One Direction έγιναν οι νεαρότεροι Βρετανοί καλλιτέχνες με τέτοιο επίτευγμα.

Φωτογραφία: www.facebook.com/onedirectionmusic

- Μία ακόμα μεγάλη στιγμή τους ήταν όταν ερμήνευσαν μπροστά στη Βασίλισσα Ελισάβετ το κομμάτι «Little Things», στην εκδήλωση Royal Variety Performance.

- Οι One Direction αποτελούν πλέον μια αυτοκρατορία αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών, ένα όνομα που ξεκίνησε από έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όπως φαίνεται, δε θα σταματήσει εύκολα να μας απασχολεί στο μέλλον.

Ροζίνα Αράπη