Ξεκινά το 7ο Φεστιβάλ Οίτης...

ksekina-to-7o-festibal-oitis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Για 7η χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ της Οίτης στα Λελέικα Υπάτης ξεκινά το ταξίδι του με πληθώρα μουσικών και θεατρικών προτάσεων, μέσα σε μια υπέροχη έκταση μέσα στη φύση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Κυριακή 16 Ιουνίου με τη Γιορτή Νέων Δημιουργών-Νέων Παραγωγών και συνεχίζεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου όπου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσει το «παρών».

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο «Καραγκιόζης στο Πανηγύρι» θα παρουσιαστεί από το Θέατρο Σκιών Μιχάλη Χατζάκη), την Τετάρτη 26 Iουνίου σειρά έχει ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου με το Γιάννη Νικολαϊδη, την Πέμπτη 27 Ιουνίου και πάλι ο «Καραγκιόζης στο Πανηγύρι» και την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Γιάννης Κότσιρας θα συναντήσει στη σκηνή τον Στάθη Δρογώση.

Ο Ιούλιος ξεκινά με παιδική κατασκήνωση την 1η του μηνός και τον «Καραγκιόζη Υπηρέτη». Την Τρίτη 2 Ιουλίου οι « Άνδρες έτοιμοι για όλα» ταξιδεύουν στην Υπάτη και την Παρασκευή 5 Ιουλίου το έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσα» με τον Στέλιο Μάινα, τη Δήμητρα Ματσούκα και την Ελένη Καστάνη.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου ο «Κοινός Λόγος» με τη Λυδία Κονιόρδου φτάνει στο Φεστιβάλ της Οίτης, την Τετάρτη 10 Ιουλίου το «Κάψε το σενάριο» κάνει μια στάση στην Υπάτη, στις 11, 12 και 13 Ιουλίου θα γίνουν σεμινάρια σύγχρονου χορού και την Πέμπτη 11 Ιουλίου «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης» θα είναι και πάλι εκεί.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα δοθεί παράσταση σύγχρονου χορού, στις 17 του μηνός η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα τραγουδήσει για μια μόνο βραδιά και την Παρασκευή 19 Ιουλίου θα παρουσιαστεί μια παράσταση με μουσικές και τραγούδια από το 1930 έως σήμερα.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής παρουσιάζουν το «Ρεσιτάλ» τους, την Τετάρτη 24 Ιουλίου σειρά έχει η παιδική παράσταση « Χάιντι, τo κορίτσι των Άλπεων» και την Πέμπτη 25 Ιουλίου η συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, «3 La Louna και 2 XO! revoun?» με τον Κρατερό Κατσούλη και τον Γεράσιμο Γεννατά, την Τρίτη 6 Αυγούστου θα ανέβει η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος... κάτι έχει να μας πει...».

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου τα Σύννεφα με παντελόνια θα δώσουν μια συναυλία, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το παιδικό μιούζικαλ «Μάικ ο Φασολάκης» και την Τετάρτη 21 Αυγούστου η μουσική παράσταση του Γιάννη Πάτρα.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου ο «Καραγκιόζης και ο Μαύρος της Ανατολής» θα παρουσιαστεί για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 25 Αυγούστου ο Γιώργος Νταλάρας θα συναντήσει τη Γλυκερία, την Τρίτη 27 Αυγούστου ο «Καραγκιόζης και ο Μαύρος της Ανατολής» επιστρέφει και το τέλος του Αυγούστου θα γράψει η παράσταση για τη «Ζωή και το έργο του Μίκη Θοδωράκη» στις 29 Αυγούστου.

Ο Σεπτέμβρης ξεκινά στις 2 του μηνός με την καμπάνια «Anti-bullying» σχετικά με την ενδοσχολική βία, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση του «Καραγκιόζη και του Καλικάντζαρου» στις 5 και 12 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: Τόπος τεχνών Χώρα, Λελέικα Υπάτης, 2231051075, 6936995142, www.xwra.gr .