Ο Σωκράτης Μάλαμας υποδέχτηκε το φθινόπωρο με καλοκαιρινή διάθεση

o-sokratis-malamas-upodextike-to-fthinoporo-me-kalokairini-diathesi

Φωτογραφία: Λουκάς Ζιάρας

ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Σωκράτης Μάλαμας, για μια ακόμα φορά, μάγεψε το κατάμεστο κοινό του θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη και για τρεισήμισι ώρες γέμισε τον τόπο με τις παραμυθένιες του μελωδίες.

Στην προτελευταία του συναυλία στην Αθήνα για το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της επιτυχημένης περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα, ο Σωκράτης Μάλαμας μας μάγεψε, μας μελαγχόλησε, μας παρέσυρε σε όμορφες μελωδίες και για τρεισήμισι ώρες χωρίς σταματημό, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Στο κατάμεστο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, με φόντο τα βράχια και σκεπή τον έναστρο ουρανό, ο Σωκράτης τα είπε όλα: επιλογές από την προσωπική του πλούσια δισκογραφία, αλλά και αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, έχοντας μαζί του μια παρέα δεξιοτεχνών μουσικών.

Με τραγούδια όπως το «Μια βόλτα στα βαθιά», «Για την Ελλάδα», «Τα παιδιά μες στην πλατεία», «Της σιωπής», «Τειρεσίας», «Το γράμμα», αλλά και με μεγάλες επιτυχίες όπως το «Τσιγάρο ατέλειωτο» και η «Πριγκιπέσσα», ο αυθεντικός και πάντα με χιούμορ και διάθεση για επικοινωνία με το κοινό, Σωκράτης Μάλαμας, μας ξεσήκωσε και μας ταξίδεψε στα παραμυθένια μελωδικά του μονοπάτια. Κι ακόμα κι αν κάποια στιγμή ανέφερε τη λέξη «διάλειμμα», δεν το έκανε, χαρίζοντάς μας με τους «ζωντανούς» στίχους του, νοσταλγικές και παραμυθένιες εικόνες.

Ανέβηκε στη σκηνή στις 9.30 μ.μ., όπως ήταν προγραμματισμένο, με την κιθάρα του ανά χείρας, με καλή διάθεση και ταλαντούχους συνεργάτες και σταμάτησε μόνο για να κάνει μερικά σχόλια ή για να δώσει για λίγο τη θέση του στη Μαρίνα Δακανάλη, τη Λαμπρινή Καρακώστα και τον Φώτη Σιώτα (που επίσης έπαιζε βιολί). Ο τελευταίος μάλιστα, ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι του «Σαν παιδί» (σε στίχους και μουσική Θανάση Παπακωνσταντίνου).

Μετά τα μεσάνυχτα κι αφού σχολίασε πως το συγκεκριμένο μέρος ενδείκνυται για να… τραβήξει το πρόγραμμα, τραγούδησε για ακόμη μία ώρα, χωρίς να αφήσει κανέναν παραπονεμένο και γεμίζοντάς μας με δυνατές, μελωδικές συγκινήσεις.

Οι επόμενοι σταθμοί στην καλοκαιρινή περιοδεία του Σωκράτη Μάλαμα είναι οι εξής:

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Πάτρα, Πολυχώρος Πολιτεία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης

Πόπη Αθανασοπούλου

[email protected]