Dum Dum Girls @ AnClub

dum-dum-girls
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, οι Dum Dum Girls εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη εμφάνιση τα κατάφεραν –ομολογουμένως- πολύ καλά. Το AnClub, γέμισε και η Κυριακή που πέρασε ήταν πολύ καλύτερη από πολλές μίζερες χειμωνιάτικες Κυριακές.

Η noise pop των Dum Dum Girls ταξίδεψε από το Λος Άντζελες μέχρι την Αθήνα, για μια συναυλία, που μπορεί να μην άλλαξε τη ζωή όσων παρευθρέθηκαν, αλλά σίγουρα ήταν μια καλή συναυλία, από αυτές που έχουμε τόσο ανάγκη.

Η Dee Dee (φωνή και κιθάρα), η Jules (κιθάρα και φωνή), η Sandy (ντραμς και φωνή) και η Malia (μπάσο και φωνή) έγιναν οι Dum Dum Girls πριν από περίπου πέντε χρόνια, ενώ το όνομα της μπάντας προέρχεται από το «Dum Dum Boys» του Iggy Pop και το ομότιτλο «Dum-Dum» album των Vaselines.

Από το 2008 ως μέλος της οικογένειας της Sub Pop Records, καταφέρνουν και κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album , με τίτλο «I Will Be» το 2010. Μετά από μετακινήσεις μελών της μπάντας και με την Dee Dee ουσιαστικά στην καρδιά του γκρουπ, οι Dum Dum Girls βγάζουν και το δεύτερο studio album τους το 2011, με τίτλο «Only in Dreams».

Με αρκετές ενδιάμεσες κυκλοφορίες EP και την επικείμενη κυκλοφορία του τρίτου ολοκληρωμένου δίσκου τους με τίτλο «Too True», στις αρχές του 2014, οι Καλιφορνέζες είχαν αρκετό υλικό για να συστηθούν -ως πρέπει και ως αρμόζει- στο κοινό της Αθήνας.

Τη συναυλία, λίγο μετά τις 10 μ.μ., άνοιξαν οι Velvoids, με -ίσως- το πιο σύντομο support που έχω εγώ δει σε συναυλία, αλλά με μια πολύ καλή εμφάνιση.  Το ντουέτο του Vice και της Δώρας, ζέσταναν το κοινό δυστυχώς μόνο για 20 λεπτά, ενώ η παγκόσμια κοινότητα της garage-ψυχεδέλειας μπορεί να κοιμάται ήσυχη, καθώς έχει πανάξιους αντιπροσώπους της στην Ελλάδα.

Κατά τις 11.10 μ.μ. και μετά από αρκετή καθυστέρηση στον συνολικό προγραμματισμό της συναυλίας, βγήκαν στη σκηνή άκρως στιλάτες και ντυμένες στα μαύρα, οι τέσσερις Dum Dum Girls, οι οποίες άνοιξαν τη συναυλία με το επιτυχημένο «Bedroom Eyes» από το  δεύτερο δίσκο τους και συνέχισαν με το επίσης φανταστικό «I Got Nothing» από το τελευταίο EP τους, «End of Daze» (2012).

Έπαιξαν, ως είθισται, κομμάτια από την επικείμενη δουλειά τους, όπως το «In The Wake Of You», το «Are You Okay», το «Rimbaud Eyes» και το single «Lost Boys And Girls Club», ενώ δεν παρέλειψαν και αρκετές επιτυχίες από το σύνολο της δισκογραφίας τους και των τεσσάρων EP που έχουν συνολικά κυκλοφορήσει. Τέτοια κομμάτια ήταν το «I will be» και το «It only takes one night» από τον πρώτο δίσκο τους, τα οποία ήταν και τα τραγούδια που ουσιαστικά ξεσήκωσαν το κοινό, που ανέβασε απότομα ρυθμούς , στο δεύτερο μισό της συναυλίας.

Γύρω στα μεσάνυχτα, το set έκλεισε με ένα πραγματικά υπέροχο cover στο «Sight of You» των Pale Saints, ενώ στο encore έπαιξαν το επίσης εξαιρετικό «Lord Knows».

Από τη συναυλία μας έλειψαν ομολογουμένως, αρκετά κομμάτια και επιτυχίες της μπάντας και ίσως μισή ώρα ακόμα για να μας είχε αφήσει περισσότερο χορτάτους, αλλά η μοδάτη παρουσία των κοριτσιών με την Dee Dee με καυτό σόρτς και δαντελωτή  μπλούζα, τη Malia με πουά φόρεμα και καπέλο και η πολύ ευγενής και συνεπής –συνολικά- σκηνική τους παρουσία συμπλήρωσε –μερικώς πάντα- το κενό.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ωραία συναυλία με φινετσάτες παρουσίες, επι σκηνής και όχι μόνο.

Ανθή Παπαγεωργίου