Last Drive@ Gagarin 205

last-drive Dim. Milonas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σάββατο βράδυ, 21 Δεκέμβρη. Η Αθήνα έχει καλυφθεί από αιθαλομίχλη αλλά το ασφυκτικά γεμάτο Gagarin απλά αδιαφορεί.

Στην επετειακή συναυλία τους  για τα 30 χρόνια, οι master στο είδος τους Last Drive έχουν καλέσει φίλους για να γιορτάσουν ένα ακόμα πολυαναμενόμενο reunion. Η σκηνή είναι πανέτοιμη, ο κόσμος αγωνιά ευχάριστα και περιμένει ελάχιστα μέχρι τη στιγμή που ακούγονται οι χαρακτηριστικές νότες του «Overloaded». Το ρολόι δείχνει 22.16 και όλα ξεκινούν.

Τα τραγούδια ακολουθούν με καταιγιστικούς ρυθμούς το ένα μετά το άλλο. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική. Σαν ταξίδι σε παλιές καλές δεκαετίες με αυθεντικό ρόκ. Τότε που όλα φάνταζαν διαφορετικά και αισιόδοξα. 80s 90s συναντώνται υπό τις προσταγές των Last Drive, οι οποίοι συνεχίζουν να καλούν ακατάπαυστα επί σκηνής τους φίλους τους.

Μία ώρα (και δέκα περίπου λεπτά) μετά, οι Fred και Toody έρχονται να τιμήσουν τους συνοδοιπόρους τους. Οι γνωστοί και αγαπημένοι Dead Moon, ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ για να παίξουν για μία ακόμα φορά με τους φίλους τους. Εξάλλου, οι κοινές τους εμφανίσεις παλιότερα δύσκολα ξεχνιούνται. «It’s ok» και  «54/40 or fight» φυσικά ξεσηκώνουν το κοινό που τους αποθεώνει.

Η στιγμή της βραδιάς: Οι Deux ex Machina ανεβαίνουν στη σκηνή και κάνουν το κατάμεστο Gagarin να σείεται από απόλυτη ηδονή. Νεύρο, ένταση, με απλά λόγια «Execute».

Αμέσως μετά, ο μοναδικός Δημήτρης Πουλικάκος ανεβαίνει με την κιθάρα του για να δώσει άλλη ρότα στη βραδιά, με οδηγό τον Lou Reed, τιμώντας τον σπουδαίο αυτό μουσικό που πέθανε τον περασμένο Οκτώβρη.

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά το πανηγύρι του ελληνικού ρόκ ολοκληρώνεται με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο μείον της βραδιάς, ο όχι και τόσο καλός ήχος. Το πλεονέκτημα; μέχρι το επόμενο reunion, ευτυχώς αποχαιρετάμε το συναυλιακό 2013 ευχάριστα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]