Truckfighters @ An Club

truckfighters
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Οι Σουηδοί rockers Truckfighters ήρθαν ξανά στα μέρη μας και ανταποκρίθηκαν σε όλες μας τις προσδοκίες, βάζοντας φωτιά στο An Club.

Τη συναυλία άνοιξαν δύο εγχώριες μπάντες, με αποστολή να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Οι Black Hat Bones, έπαιξαν δυστυχώς, μέσα σε ένα ψιλοάδειο χώρο, που άρχιζε σιγά σιγά να γεμίζει. Heavy rock επιρροές, αναφορές στους Metallica ως την καλύτερη μπάντα του κόσμου και λίγο old school αισθητική, ήταν το μίγμα που παρουσίασαν και ελπίζουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς με την κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς.

Η σκυτάλη στη συνέχεια, δόθηκε στους Semen Of The Sun. Με δύο albums ήδη στο ενεργητικό τους, πιστό κοινό, σκηνική εμπειρία και πολύ καλά κομμάτια, έδωσαν για άλλη μια φορά μια ορεξάτη και δυνατή  εμφάνιση, ικανοποιώντας απόλυτα το κοινό.

Η μεγάλη στιγμή όμως, είχε έρθει και μόλις οι Σουηδοί οδοστρωτήρες ανέβηκαν επί σκηνής, δεν είχαν καμία πρόθεση να κρύψουν τις διαθέσεις τους. Με το γνωστό και κολλητικό  riff του «Desert Cruiser» να ανοίγει το set, οι πρώτες φωτιές άναψαν. 

Για την επόμενη μια ώρα περίπου, έπαιξαν κομμάτια και από το επερχόμενο album τους και από τις ήδη υπάρχουσες κυκλοφορίες. Δεν έχει σημασία όμως, τόσο το τι έπαιξαν, όσο το πώς έπαιξαν. Η μορφή του συγκροτήματος, που ακούει στο όνομα Niklas «Dagno» Kallgren, παρέα με την κιθάρα του, είναι ο άνθρωπος-ελατήριο, ένας χαρισματικός performer, που δεν έμεινε στιγμή ακίνητος. Βγάζοντας κραυγές, κάνοντας γκριμάτσες, άλματα,  δεν έχανε την επαφή του με το κοινό, παραδίδοντας μαθήματα rock performance. Ζούσε τη στιγμή και μας έκανε όλους κοινωνούς στην τρέλα του. Ήταν απλά αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του και ήταν αδύνατο να μην παρασυρθείς από το σχεδόν διονυσιακό-σχεδόν παιδικό τρόπο που ζούσε αυτό που έκανε.

Οι  Truckfighters αποχώρησαν εν μέσω αλαλαγμών, από ένα κοινό που πέρασε απίστευτα καλά, όπως το περίμενε. Ήταν μια βραδιά απόλυτης ροκ διασκέδασης, με  πολύ ιδρώτα, σπρώξιμο και θόρυβο. Ευχόμαστε οι Σουηδοί μας φίλοι να ξανάρθουν σύντομα για άλλη μια τονωτική ένεση.

Ροζίνα Αράπη