Caspian @ An Club

caspian
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ένα από τα κορυφαία post rock συγκροτήματα αυτή τη στιγμή πάτησε ξανά επί ελληνικού εδάφους, και στο σχεδόν κατάμεστο Αν, ενθουσίασαν το κοινό για ακόμη μια φορά, όπως ήταν αναμενόμενο.

Το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε με τους δικούς μας We Own The Sky, οι πλέον ιδανικοί για να ανοίξουν το  live. Με σχετικά πρόσφατη την κυκλοφορία του πρώτου τους  EP «The Glass/Nails EP» παρουσίασαν κομμάτια από αυτό, επιδιδόμενοι σε ένα ανελέητο headbanging και ζεσταίνοντας κατάλληλα την ατμόσφαιρα. Σφιχτοδεμένο σχήμα απέδωσαν άρτια στην εμφάνιση τους. 

Η σκηνή μετά ανήκε στο συγκρότημα από τη Μασαχουσέτη. Οι πέντε μαυροντυμένοι Αμερικάνοι, έκαναν από νωρίς γνωστές τις προθέσεις τους να παρασύρουν το κοινό σε ένα μουσικό σύμπαν χωρίς λέξεις, αλλά με άπειρα συναισθήματα.

Ηρεμία, οργή, έκρηξη, κιθαριστικά ξεσπάσματα, ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα και  τα κεφάλια των θεατών να κουνιούνται ρυθμικά, ενώ ήταν αδύνατον να πάρεις το βλέμμα σου από τη σκηνή. 

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, άψογα συγχρονισμένοι μεταξύ τους, έκαναν αμέσως δική τους τη σκηνή και ήταν δύσκολο να μπορέσεις να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο ενώ έβλεπες αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά σου. Το σκοτάδι εναλλασσόταν με το φως και η απόλυτη γαλήνη ήταν αγχωτική, καθώς λίγο μετά ήξερες ότι θα ακολουθήσει ηχητική έκρηξη.

Μετά το encore και τις απαραίτητες, λιτές ευχαριστίες στο θερμό ελληνικό κοινό, έκλεισαν όπως σχεδόν πάντα με το αναμενόμενο «Crawlspace»  εν μέσω χειροκροτημάτων και χαμόγελων.

Οι Caspian απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι μια μπάντα φτιαγμένη για ζωντανές εμφανίσεις.  Όσο και να ευχαριστιέται κάποιος ακούγοντας τα εξαιρετικά τους album σπίτι του, η εμπειρία του να βλέπεις ένα τέτοιο συγκρότημα ζωντανά δεν περιγράφεται με λέξεις.

Ροζίνα Αράπη