Κόρε Ύδρο @ 6 D.O.G.S.

kore-idro-kore-udro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Οι αγαπημένοι μας Κερκυραίοι ήρθαν για δύο βράδια στην Αθήνα στo πλαίσιo της περιοδείας τους, με σκοπό να «γκρεμίσουν» το 6 D.O.G.S. Κάθε βράδυ το setlist θα άλλαζε και η Πέμπτη ήταν επονομαζόμενη ως το «βαρύ πρόγραμμα». Εμείς παρακολουθήσαμε τη δεύτερη εμφάνισή τους και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας.

Το live άνοιξε ο Κτήρια Τη Νύχτα. Από τους πιο ιδιαίτερους νέους καλλιτέχνες, παρουσίασε κομμάτια από το τελευταίο του album «Κενοί Χώροι»  και παλιότερα κομμάτια. Με στίχους για την αστική ζωή, την καθημερινότητα και απόκοσμους, βιομηχανικούς ήχους, ολοκλήρωσε το περίεργο one-man set του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Λίγο πριν τις 11 μ.μ.,τα μέλη των Κόρε Ύδρο ανέβηκαν στη σκηνή, με τον Π.Ε. Δημητριάδη, ντυμένο με λευκό πουκάμισο, λευκή κορδέλα στα μαλλιά και ένα μαύρο παντελόνι και τη γνωστή κερκυραϊκή του τρέλα στο βλέμμα.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις τα συναισθήματα και την αδημονία του κόσμου για αυτό το συγκρότημα. Δεν είναι δύσκολο όμως, να καταλάβεις τους λόγους που οι Κόρε Ύδρο λατρεύονται όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να συγκινηθείς με στίχους που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά σου και να τραγουδήσεις μέχρι να κλείσει η φωνή σου στο «Καμία Χριστίνα» ή στο «Όχι πια έρωτες» και στο «Ο Δρόμος Μου Για Σένα», να χορέψεις σαν τρελός στα «Βράδια της Κρίσης», να μείνεις και εσύ με ανοικτό το στόμα καθώς ο Παντελής περνάει πάνω από το κεφάλι σου στα αλλεπάλληλα stage diving του, να τραγουδήσεις τη διασκευή στον Βοσκόπουλο «Είναι το κάτι που μένει», να χτυπήσεις παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο στο «Χωρίς Επίκληση»  και τελικά, να επιδοθείς σε ανελέητο σπρώξιμο και κοπάνημα για «Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου». 

Για πάνω από τρεις ώρες οι Κερκυραίοι μας, μοιράστηκαν μαζί μας την τρέλα τους, τις νευρώσεις τους, το γέλιο και τη συγκίνηση και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Η αίσθηση ολοκλήρωσης,  του τέλους ενός κύκλου ήταν διάχυτη όμως, στην ατμόσφαιρα και στα διφορούμενα λόγια του Παντελή. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, τη χθεσινή όμως, βραδιά θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό και τους ευχαριστούμε. «Εδώ μιλάνε για λατρεία». Όντως.

Ροζίνα Αράπη