M!R!M! @ Death Disco

mrm
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το project του Iacopo Bertelli ήρθε στη χώρα μας για μια βραδιά γεμάτη θόρυβο και σκοτεινές μελωδίες.

Λίγο μετά τις 11 μ.μ., οι M!R!M! ανέβηκαν στη σκηνή της Death  Disco, ως δίδυμο. Μέσα από καπνούς και χαμηλό φωτισμό, έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους για να μας βυθίσουν μέσα στο κλειστοφοβικό σύμπαν του Bertelli. Όπως ο ίδιος δήλωσε έγραψε το πρώτο του album, και το ονόμασε ειρωνικά  «Heaven» μετά από ένα άσχημο καλοκαίρι σε ένα μικρό δωμάτιο, αφηγούμενος την προσωπική του κόλαση. 

Ένα μπάσο και μια κιθάρα, μαζί με μερικά προηχογραφημένα μέρη ήταν αρκετά για να περάσει το μήνυμα του.  Συνήθως μαζί τους εμφανίζεται και μια γυναικεία παρουσία πίσω από τα πλήκτρα αλλά δυστυχώς, απουσίαζε από το set τους στη χώρα μας.

Η έναρξη ήρθε με θόρυβο και απόκοσμα φωνητικά, για να συνεχίσει σε ένα set μίας ώρας στο οποίο παρουσίασαν τον ηχητικό αντίκτυπο που είχαν επάνω τους το post punk και το industrial. Πολλές και εμφανείς οι επιρροές τους από τον βιομηχανικό ήχο των Ministry και την παράνοια των Suicide, αλλά και από το post punk και no wave της δεκαετίας του ’80.

Σχεδόν χαμένοι στον δικό τους κόσμο, έπαιξαν ανάμεσα σε άλλα τα υπέροχα «Liebe Machen», «Sodoma» και «Lost Boys», παρασέρνοντας το μαυροφορεμένο κοινό, που μάλλον βρήκε ένα από τα αγαπημένα του νέα συγκροτήματα.

Οι M!R!M! είναι ένα project που βρίσκεται ακόμα, ηχητικά και σαν παρουσία, σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ο ιθύνων νους Bertelli όμως, φαίνεται ότι έχει άπειρες δυνατότητες για να δημιουργήσει ένα σχήμα που θα κάνουν το σχήμα του κάτι παραπάνω από άλλο ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα.  Το έδαφος είναι πρόσφορο και αν κρίνουμε από τη σαββατιάτικη εμφάνισή τους, έχουν όλα τα φόντα. Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη που τρέφει για δεκαετίες τώρα το κοινό στα παιδιά που μετατρέπουν τους εφιάλτες τους σε τέχνη.

Ροζίνα Αράπη