Black Rebel Motorcycle Club @ Acro

black-rebel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο κόσμος που έσπευσε να δει το Αμερικάνικο συγκρότημα, δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας είχε φτάσει από νωρίς στο Acro. Μια τεράστια ουρά στην είσοδο ήταν απλή ένδειξη του τι θα ακολουθούσε μέσα, αυτή τη βροχερή Τρίτη.

Οι Noise Figures, όσο προλάβαμε να δούμε δηλαδή, ήταν  πολύ καλοί στον ρόλο τους ως opening act. Κιθάρες, ένταση, και καλή σκηνική παρουσία, συνέθεταν την εμφάνιση της εγχώριας μπάντας, και οι ίδιοι φαίνονταν παραπάνω από ευτυχισμένοι που άνοιγαν την εν λόγω συναυλία.
Η ώρα είχε έρθει και τα περίπου 3.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί υποδέχτηκαν θερμά τους Black Rebel Motorcycle Club.

Μαυροφορεμένοι, με τα δερμάτινα τους, την cool αισθητική τους, και χωρίς πολλά φτιασιδώματα, παρέδωσαν περίπου δύο ώρες βρώμικου rock n’ roll, παίζοντας όλα αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Από το “Beat the Devil’s Tattoo” μέχρι το “Red Eyes and Tears” και το “Rifles”.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά από κάποιο σημείο και αν δεν βρισκόσουνα στις πρώτες σειρές, το set άρχισε να φαντάζει μονότονο, να κάνει μια μεγάλη κοιλιά. Όταν ο  ενθουσιασμός των πρώτων τραγουδιών έφυγε, καταλάβαινες ότι χρειαζόταν παραπάνω ένταση, παραπάνω πάθος και οργή, κάτι που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μπάντας δεν μεταδιδόταν στο πίσω μέρος του χώρου.

Μετά το “Spread Your Love” κλείσανε το πρώτο μέρος, και ακολούθησε ένα encore με μερικές ακουστικές εκτελέσεις, με το “Shuffle Your Feet” να ξεχωρίζει και  με τον Robert Levon Been να κατεβαίνει από τη σκηνή και να παίζει στο ίδιο ύψος με το κοινό. Μια καταπληκτική εμπειρία, καταπληκτική στιγμή για τη συναυλία, αλλά μόνο αν είσαι μπροστά και το ζεις.  Κρίμα που αρκετοί θαμώνες είχαν ήδη αρχίσει να αποχωρούν.

Στο “Whatever Happened to My Rock N’ Roll” πέσανε κορμιά, καθώς οι τόνοι επιτέλους ανέβηκαν, και παρά την κούραση η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο.  Με το “Sell It” κλείσανε το show, και χάθηκαν από τη σκηνή.

Μετά από δύο ώρες που τα είχαν όλα, αλλά κυρίως αυθεντικό rock n’ roll, οι λιγομίλητοι B.R.M.C. αποχώρησαν από τη σκηνή. Ήταν μια συναυλία που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Η προσμονή ήταν τεράστια, οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, το αποτέλεσμα όμως ήταν μια γλυκόπικρη γεύση για μια μπάντα που το ελληνικό κοινό λατρεύει.

Ροζίνα Αράπη