Με τον Boy στο six dogs

boy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης εμφανίστηκε ζωντανά στη σκηνή του six dogs τη Πέμπτη 27 Μαρτίου, για να παρουσιάσει καινούργια, ακυκλοφόρητα κομμάτια, αλλά και αρκετά από τα παλιά του αγαπημένα.

Σε ένα set που κράτησε πάνω από δύο ώρες, έκανε μια αναδρομή στους λόγους που τον έκαναν κύριο εκφραστή των αστικών μας προβληματισμών.

Στις 10 το βράδυ εμφανίστηκε η ψιλόλιγνη μορφή του επί σκηνής, με τη γνωστή συστολή, ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ως καλλιτέχνη, καμία σχέση δηλαδή με το περιεχόμενο  των κομματιών του. Μόνος του και  με ένα keyboard και ένα drum kit να πλαισιώνουν το one man πλέον project του, ευχαρίστησε σεμνά το κοινό πριν αρχίσει να βυθίζεται όλο και περισσότερο στο ζωντανό του rock n’ roll κήρυγμα, όπως μας είχε προϊδεάσει.

Το κήρυγμα αυτό δόθηκε με αφορμή τα 33 χρόνια του πάνω στη γη και στην επόμενη φάση που έχει περάσει με τη μουσική και τη ζωή του. Τα νέα του κομμάτια είναι στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες δουλειές του, με έντονη την ειρωνεία για το προφίλ του μικροαστού, τη μοναξιά και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου σε πόλεις που καταπίνουν αυτόν και την οποιαδήποτε προσωπική του σχέση.

Το κοινό παρακολουθούσε με τα μάτια κολλημένα στη σκηνή το 33χρονο Αγόρι, που ξεδίπλωνε τα προσωπικά του ξεσπάσματα, από το «Κόψε το Χέρι», στο εκστατικό «Αίμα», στη θλιμμένη «Hλιοθεραπεία»  και στο ανατριχιαστικό «Γιατί δε χορεύετε ρεεε;».  Σεξ, ηδονή, ανυπομονησία, παράνοια, απογοήτευση, οργή και πόνος, όλα μπλέκονται μέσα στον σκληρό και λιτό του ήχο σε μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας σε μια πόλη που πρέπει να της λέμε ότι την αγαπάμε και αυτή ίσως, κάποτε θα ανταποδώσει.

Ένας ένας οι λόγοι που εκτιμάμε τον Βούλγαρη και τον θεωρούμε κάτι παραπάνω από έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη ήταν εκεί. Δύσκολο να καταλάβεις το σύμπαν του και το νόημα των κάποιες φορές προκλητικών, αλλά τόσο αληθινών του στίχων. Το τέλος ήρθε λίγο μετά τις δώδεκα. 

Για άλλη μια φορά, ο Boy κατάφερε να μας δώσει τροφή για σκέψη. Ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που ξεκίνησε από καλά κρυμμένο μυστικό του underground, για να γίνει εκφραστής όλων των ενδόμυχων φόβων και επιθυμιών των νέων ανθρώπων της αγαπημένης του πόλης. Το κήρυγμα εισακούστηκε.  

Ροζίνα Αράπη