Με Ρόδες United και Φοίβο Δεληβοριά στο Gagarin 205

rodes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

To ετήσιο ραντεβού του Νικήτα Κλιντ και της κολλεκτίβας του με το κοινό τους, έλαβε χώρα για άλλη μια χρονιά στο Gagarin 205. Εμείς παρακολουθήσαμε την πρώτη μέρα του διήμερου πάρτυ, που είχε guest καλεσμένο τον Φοίβο Δεληβοριά.

Με νέο album στις αποσκευές του, με τίτλο «Internet»  και με τον τίτλο «Πολιτική και άλλα σκατά», να δεσπόζει ως  άτυπη ονομασία των δύο εμφανίσεων τους, το κοινό ήταν έτοιμο για ένα set –αφορμή για πολύ χορό και διασκέδαση αλλά και για προβληματισμό για τη σύγχρονη καθημερινότητα, που τόσο καλά έχει καταφέρει να αποδώσει ο  Κλιντ με τους στίχους του.

Με καλή διάθεση ανέβηκε το πολυπληθές σχήμα στη σκηνή,  αν και με κάποια προβληματάκια στον ήχο. Η χλιαρή έναρξη ήταν κάτι που κράτησε για λίγο, μιας και μετά οι τόνοι ανέβηκαν, και εμείς θυμηθήκαμε μαζί τους παλιά και αγαπημένα όπως το «Για την αγάπη αυτή», το «Καταθλιπτικιά» και φυσικά το «Βρώμικο».

Ο Ταφ Λάθος με την εμβόλιμη παρουσία του ξεσήκωσε για τα καλά τον κόσμο που δε σταματούσε να χορεύει και να τον ακολουθεί στο ραπάρισμα του.  Ένα μπαγλαμαδάκι έκλεψε την παράσταση στην ερμηνεία του «Μη μου ξαναφύγεις πια» και ήταν η στιγμή που από το πουθενά εμφανίστηκε στη σκηνή ο Φοίβος Δεληβοριάς για να σιγοντάρει, και να συνεχίσει με το «Αυτή που περνάει», το «MP3» και το «Άμεση Δράση». 

Ο Φοίβος δήλωσε ότι θα προσπαθούσε να γίνει και αυτός για λίγο MC, κάτι που επιχείρησε, διαβάζοντας τους στίχους από το κινητό του. Στη συνέχεια, εκείνος, μαζί με τον Νικήτα και τον Ταφ Λάθος, έκαναν το Gagarin να πάρει φωτιά, με αποκορύφωμα την εκτέλεση του «Ακορντεόν» που έφερε ανατριχίλες.  Κάπου εκεί ο Δεληβοριάς αποχώρησε και οι Ρόδες συνέχισαν ακάθεκτοι, κλείνοντας το live τελικά, με το «Και τι έγινε;».

Το συναυλιακό στέκι στη Λιοσίων, ήταν όπως αναμενόταν γεμάτο. Η σύμπραξη του Νικήτα Κλιντ και των υπόλοιπων Ρόδες  United, και η συνεργασία- έκπληξη με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους άλλους εκλεκτούς καλεσμένους τους, συνέθεταν το απαραίτητο μίγμα για να περάσουμε καταπληκτικά το βράδυ της Παρασκευής σε ένα πάρτι που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες. Όπως και έγινε.

Ροζίνα Αράπη