Με τους Nightstalker στο Gagarin 205

nightstalker
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Οι λέξεις «επετειακό live Nightstalker» ισοδυναμούν μόνο με μία: «Χαμός». Αυτό περιμέναμε και αυτό έγινε, στο κατάμεστο Gagarin που έζησε μία βραδιά ατόφιου rock n’ roll.

Οι «πατέρες» του ελληνικού stoner, που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στο να εκτιναχτεί η δημοτικότητα αυτής της σκηνής τα τελευταία χρόνια, έκλεισαν 25 χρόνια. Μια ιδανική ευκαιρία δηλαδή, για να μαζέψουν παλιούς και νέους φίλους και να βάλουν φωτιά στο club της Λιοσίων. Η είδηση του sold out δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν.

Στην αρχή της βραδιάς εμφανίστηκαν οι Darkstar. Η μπάντα με αρκετά χρόνια συναυλιακής εμπειρίας και με νέο album άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο τη συναυλία. Δυνατή παρουσία από μια σφιχτοδεμένη μπάντα, με καλά κομμάτια. Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν σίγουρα η διασκευή του «Wish» των Nine Inch Nails.

Σειρά είχαν οι   Deus X Machina, που πραγματικά δυναμίτισαν  τη νύχτα. Ωμή ενέργεια, stage diving, αληθινό punk attitude, από μια μπάντα που δε μας έχει συνηθίσει σε τίποτα λιγότερο. 

Και ενώ η ζέστη γινόταν αφόρητη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα έκανε αρκετούς να προσφύγουν όσο πιο κοντά γίνεται στην έξοδο ή να κρεμαστούν από τις σκάλες, οι Nightstalker εμφανίστηκαν στη σκηνή, εν μέσω αλαλαγμών και μερικών λιποθυμιών ( ήταν πραγματικά σα να γίνεται το live Αύγουστο και όχι Απρίλη).

Με το «Go Get Some» ξεκίνησαν το set τους, που περιείχε φυσικά κομμάτια από όλο σχεδόν το φάσμα της μεγάλης τους πορείας. Και φυσικά, δεν ήταν μόνοι επί σκηνής, αλλά με παλιόφιλους να τους συνοδεύουν, όπως τους Lord 13 στο «Use», τους Planet Of Zeus στο «God Is Dead» και με αποκορύφωμα την εμφάνιση των Last Drive στο «Line», μία από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς.

Είχαμε φυσικά, stage diving και από τον Αργύρη. Ο frontman των Nightstalker, φτιαγμένος από την στόφα που είναι κατασκευασμένοι οι μεγάλοι rock stars, έβγαζε για άλλη μια φορά αυτή τη μυστικιστική rock n’ roll ενέργειά του, καθώς τραγουδούσε τα λατρεμένα «Dead Rock Commandos», «Soma» και «Mad Prophet». Συγκλονιστικός.

Και λίγο πριν τις 2 μ.μ., ο Αργύρης κάλεσε στη σκηνή όλα «Τα παιδιά του Ήλιου», για να κλείσουν αυτό το ιστορικό live και η σκηνή του Gagarin γέμισε από φίλους, συζύγους, συνοδοιπόρους του συγκροτήματος, που τραγουδούσαν μέσα από την ψυχή τους, τους στίχους του «Children of The Sun».

Όταν τα φώτα άνοιξαν χρειάστηκε μερικά λεπτά για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Αυτό που μόλις είχαμε παρακολουθήσει ήταν παραπάνω από λέξεις. Ήταν μερικές ώρες γεμάτες rock αδρεναλίνη, ένταση, αλλά και συγκίνηση. Ήταν «συναυλία» με όλη τη σημασία της λέξης.  Ευχόμαστε στους αγαπημένους μας Nightstalker να γιορτάσουν κι άλλα 25 χρόνια και να μη σταματήσουν ποτέ να δίνουν τέτοια live.

Ροζίνα Αράπη