Ο Tricky με αυθεντική trip hop στο Fuzz

tricky
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Όταν ακούμε το όνομα Tricky, ξέρουμε ότι αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής των τελευταίων 20 ετών. Ο θρύλος αυτός της Trip hop του Bristol έρχεται στη χώρα μας, την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα και το Σάββατο 12 Απριλίου, στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη.

Ο Tricky είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Το πραγματικό του όνομα είναι Adrian Thaws και μετρά ήδη 46 χρόνια ζωής.

Γεννήθηκε στο Bristol και σήμερα, είναι ένας από τους top 3 μουσικούς της trip hop, δίπλα σε Massive Attack και Portishead.

Tο πρώτο άλμπουμ του με τίτλο «Maxinquaye», προτάθηκε για το βραβείο «Mercury» το 1995, ενώ το «Blowback» του 2001 τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο βιογραφικό του θα βρει κανείς δυνατές συνεργασίες, όπως με τους Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Beyonce, Cyndi Lauper, Alanis Morissette και πολλούς ακόμα.

Μέχρι και σήμερα παραμένει παραγωγικός και δημιουργικός, με την  πιο πρόσφατη δουλειά του «False Idols» (2013) να εξακολουθεί να μεταφέρει τον γνωστό του σκοτεινό και συνδυαστικό ήχο. 

Επανέρχεται στη χώρα μας, μετά από αρκετές εμφανίσεις στην Αθήνα, για μία βραδιά γεμάτη σκοτεινές μελωδίες και αυθεντική trip hop.

Πληροφορίες: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450817, οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., είσοδος 28 ευρώ.