Ο «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με σπαρακτικούς θρήνους στο Μέγαρο

epitafios-apostolou-karantzi
ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Σήμερα 15 Απριλίου, παρουσιάζεται το έργο «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, στο πλαίσιο του κύκλου «Adagio - Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Η συγκινητική φωνή της ελληνίδας ψάλτριας Νεκταρίας Καραντζή και η αισθαντικότητα του μπάσου Τάσου Αποστόλου, θα «αγκαλιάσουν» το μοναδικό αυτό έργο,  σε μεταγραφή Γιάννη Σαμπροβαλάκη.

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα μοναδικό έργο  της λαϊκής μας παράδοσης, θα πρωταγωνιστήσει στη σημερινή συναυλία του Μεγάρου, απογυμνώνοντας τον ανθρώπινο πόνο και παρουσιάζοντάς τον με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο, σε ένα πλαίσιο απόλυτης κατάνυξης.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με «Ύμνους από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας»  και θρήνους από τη λαϊκή μας παράδοση, που θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καραντζή, με πλούσια εμπειρία από τον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης.

Ο Τάσος Αποστόλου θα τη συνοδεύσει αρχικά σε ρόλο αφηγητή και θα ερμηνεύσει σόλο στη συνέχεια, τα οκτώ μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου που συναποτελούν τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη.
Στίχοι σπαρακτικοί και μελωδίες υποβλητικές θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο σκηνικό για την Μεγάλη Τρίτη.

Πληροφορίες: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, είσοδος 9, 15, 22 και 30€.