Ο Γιώργος Νταλάρας ξεκινά ρεμπέτικη περιοδεία στην Ευρώπη

dalaras
ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Τον τίτλο «Rembetiko Unplugged» έχει η ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκινά ο Γιώργος Νταλάρας στις 26 Απριλίου.

Η Σουηδία θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του ρεμπέτικου αφιερώματος, που ξεκινά ο Γιώργος Νταλάρας στις 26 Απριλίου και θα ταξιδέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. 

Ο Γιώργος Νταλάρας γνωρίζει καλά αυτό το μουσικό είδος και την παράδοση πίσω από αυτό. Έχει μελετήσει και παρουσιάσει τα ρεμπέτικα τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και άλλων μεγάλων συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος.

Δύο νεαρές ερμηνεύτριες, η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη, θα βρίσκονται μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στην περιοδεία του αυτή, καθώς και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ουψάλα, Σουηδία (26 Απριλίου), Ελσίνκι, Φιλανδία (27 Απριλίου), Μόναχο, Γερμανία (29 Απριλίου), Βρυξέλες, Βέλγιο (1 Μαΐου), Άμστερνταμ, Ολλανδία (2 Μαΐου), Μάινζ, Γερμανία (4 Μαΐου), Στουτγάρδη, Γερμανία (10 Μαΐου), Βερολίνο, Γερμανία (12 Μαΐου).

Η περιοδεία θα φτάσει και στην Ελλάδα για μία και μόνο βραδιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.