Γιορτάστε κι εσείς την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων στην Αθήνα

vinyl
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

To Σάββατο 19 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων, που τιμάται και με το παραπάνω στην Αμερική και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Απριλίου. Βασικός της στόχος είναι να γιορτάσει την κουλτούρα των ανεξάρτητων δισκοπωλείων και κατορθώνει κάθε χρόνο να ενώσει τους χιλιάδες θαυμαστές της, καλλιτέχνες και όλα τα δισκοπωλεία του πλανήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων καθιερώθηκε επίσημα το 2007 και σήμερα, γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και μάλιστα, πολυ ενεργά.

Συνήθως, η ημέρα επιφυλάσσει ξεχωριστές live εμφανίσεις καλλιτεχνών, συλλεκτικές κυκλοφορίες δίσκων, νέα κομμάτια, εκπτώσεις σε βινύλια και πολλά ακόμα events και happenings.

Κάθε δισκοπωλείο ετοιμάζει την δική του γιορτή. Στην Αθήνα είναι μετρημένα ακόμα τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία που παραμένουν ανοιχτά αυτόν τον καιρό. Περάστε σίγουρα μια βόλτα από το Rock & Roll Circus στην οδό Σίνα που θα γιορτάσει την ημέρα με αποκλειστικές κυκλοφορίες.

Βολτάροντας στο κέντρο περάστε μια βόλτα και στα εναπομείναντα δισκοπωλεία της πόλης μας, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, στις οδούς Εμμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και στο ευρύτερο κέντρο της πόλης μας και ξετρυπώστε μικρά αυτά «διαμαντάκια», όπως τα Fuzz Overdose, Metal Era, Sound Effect, Dark Side που επιμένουν ενάντια στην ψηφιοποίηση του ήχου…