Forest Swords @ six dogs

forest-swords
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Εκ του Λίβερπουλ ορμώμενος, ο Forest Swords ή αλλιώς Matthew Barnes, έφτασε για άλλη μια φορά στη χώρα μας και σε ένα sold out live στο six dogs στις 24 Απριλίου, ξεδίπλωσε το σπάνιο ταλέντο του.

Η τελευταία του εμφάνιση στο Plissken Festival του 2012 καθώς και το περσινό του album «Engravings», που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, ήταν αρκετές αφορμές για να γεμίσει το συναυλιακό στέκι της Αβραμιώτου, είτε με αυτούς που είχαν απολαύσει ξανά τον Βρετανό μουσικό, είτε από αυτούς που ήθελαν να διαπιστώσουν σε τι οφείλεται ο χαμός γύρω από το όνομά του.

Μαζί με τον κύριο Barnes όμως, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα ελληνικό δίδυμο διαφορετικό από τα άλλα, τους Rattler Proxy, που άνοιξαν τη συναυλία. Είναι γνωστές και  σαφείς οι επιρροές τους από Suicide, τόσο ηχητικά όσο και επί σκηνής,  όμως το δίδυμο του Λουκά Σαββίδη και του Μάκη Παπασημακόπουλου (που εμφανίστηκε με t-shirt Crampsκαι με το πρόσωπό του καλυμμένο πίσω από τα μαύρα γυαλιά και την κουκούλα του jacket του) αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα.

Το οργισμένο set τους γεμάτο ηλεκτρισμό, σκοτεινά beats, απόκοσμα ουρλιαχτά, θύμιζε άλλες περασμένες εποχές σε άλλες πόλεις του κόσμου, τότε που  η αγνή D.I.Y. αισθητική κυριαρχούσε.  Κέρδισαν τον κόσμο που είχε έρθει και αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο να προετοιμαστούμε για το main act.

Η ώρα του Forest Swords είχε έρθει. Ο Mathew Barnes δεν επεφύλασσε τέτοιου είδους ξεσπάσματα στο κοινό.  Ο Βρετανός μουσικός, συνοδεία του μπασίστα του, έσκυψε πάνω από την κονσόλα του και ο μπασίστας του παρατάχθηκε απέναντί του, ενώ στο video wall άρχιζαν να παίζουν εικόνες ιδανικές για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Από το πρώτο λεπτό, μας συνεπήρε στο δικό του ηλεκτρονικό σύμπαν και σαν υπνωτισμένοι τον παρακολουθούσαμε να είναι αφοσιωμένος στην κονσόλα του, ενώ πίσω από το κεφάλι του ξεδιπλώνονταν εικόνες που έδεναν άψογα με τους ήχους του «Engravings». 

Στις καλύτερες στιγμές συγκαταλέγονται οι εκτελέσεις των  «Friend, You Will Never Learn» και «The Weight of Gold». Δεν πρόκειται για μια ακόμη ατμοσφαιρική βραδιά . Η ένταση σιγά σιγά ανέβαινε μέχρι που κλιμακώθηκε, παρασύροντας έτσι το κοινό σε ένα εκστατικό ηλεκτρονικό set διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Με θερμά ευχαριστήρια και δείχνοντας την εκτίμησή του, έπαιξε στο τέλος  δύο καινούργια του κομμάτια και αποχώρησε από τη σκηνή χωρίς encore. Η εμφάνιση του Forest Swords, κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, όχι μόνο από άποψη προσέλευσης του κοινού, αλλά και από το γεγονός ότι είδαμε μια πραγματικά καλή συναυλία. Θα περιμένουμε σίγουρα με ανυπομονησία την επόμενη έλευση του στη χώρα μας.

Ροζίνα Αράπη