Lucky Funeral & Harsh Demise @ six dogs

lucky-funeral
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Δύο ελληνικές μπάντες του σκληρού ήχου εμφανίστηκαν στη σκηνή του six dogs το περασμένο Σάββατο 26 Απριλίου, σε μια απολαυστική βραδιά πολλών decibel. Με αφορμή την ολοκλήρωση της πέμπτης ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Lucky Funeral οργάνωσαν ένα rock party με άγριες διαθέσεις.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Πειραιώτες Harsh Demise, επιλέγοντας μια πιο «μεταλλική» παρέμβαση στο μουσικό θέμα του «Game of Thrones» για να ξεκινήσουν το set τους. Έχοντας ήδη ένα album στο ενεργητικό τους («Something Out Of Nothing») και με σαφείς επιρροές από τη metal και thrash σκηνή, δυναμίτισαν τον χώρο με τα κατάλληλα υλικά.

Μανιασμένα drums, ηλεκτρισμένα riffs και hardcore φωνητικά, συνδυασμένα με τη νεανική τους ενέργεια και «αυθάδεια» επί σκηνής, έδωσαν ένα πολύ δυνατό μίγμα που ενθουσίασε το κοινό, με αρκετούς να παρασύρονται στην προσφιλή συνήθεια του headbanging. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε από το πειραιώτικο συγκρότημα στο μέλλον. 

Μετά από περίπου μία ώρα, είχε έρθει η στιγμή των Lucky Funeral. Ύστερα από 15 στάσεις σε πόλεις της Ευρώπης, το συγκρότημα έκλεισε την περιοδεία του. Δυστυχώς υπήρξαν αρκετά προβλήματα στον ήχο με αποτέλεσμα τα φωνητικά του Mike να μην ακούγονται καθαρά και το αποτέλεσμα να βγαίνει αρκετές φορές  «μπουκωμένο».

Η ενέργεια και η όρεξη για να περάσουν όλοι καλά  βρισκόταν στο maximum . Ακούσαμε υλικό και από το τελευταίο τους album, «Find Your Soul In Beautiful Lunatics», αλλά και από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους και δεν έλειψαν και τα μικρής έντασης mosh pits από κάποιους fans.Το sludge/stoner/ hard rock  εκρηκτικό δείγμα των Lucky Funeral έκανε πάλι τη δουλειά του.

Και κάπου εκεί τελείωσε η  βραδιά εν μέσω χειροκροτημάτων και χαμόγελων. Οι δύο μπάντες προσπάθησαν για το καλύτερο και παρά τα τεχνικά προβλήματα, δεν το έβαλαν κάτω. Περιμένουμε να τους ξαναδούμε σύντομα επί σκηνής, μαζί η χωριστά, για μερικές ακόμα γερές δόσεις rock ενέργειας.

Ροζίνα Αράπη