10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Robbie Williams

robbie-williams
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε μια περιπετειώδη ζωή και καριέρα. Από τους Take That στη solo πορεία, με πολλές καταχρήσεις και πολλά σκάνδαλα να τον κυνηγούν, πλέον στα 40 του δείχνει ώριμος, κατασταλαγμένος και έχει μπει σε μια νέα καλλιτεχνική φάση.

1. Ο  Williams γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Stoke-On-Trent. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο του θεάματος ήταν όταν συμμετείχε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

2. Είναι κάτοχος των περισσότερων BRIT Awards, από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη με 17 στη συλλογή του, τα πέντε ως μέλος των Take That.

3. Η πρώτη του δουλειά ήταν ως πωλητής, αλλά δεν έμεινε πολύ σε αυτή, καθώς η μητέρα του είδε την αγγελία στην εφημερίδα για τις οντισιόν που γίνονταν για την επάνδρωση των Take That και του πρότεινε να πάρει μέρος. Έγινε μέλος του group σε ηλικία 16 ετών.

4.  Αν και τώρα απολαμβάνει τη συζυγική ζωή και την πατρότητα στο πλευρό της Ayda Field, ανάμεσα στους διάσημους πρώην δεσμούς του βρίσκονται τα ονόματα της Cameron Diaz και της Nicole Appleton των All Saints.

5. Έχει δηλώσει ότι τον έχουν επισκεφτεί εξωγήινοι τρεις φορές στη ζωή του.

6. Το τραγούδι του «Angels» βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα… αγαπημένα τραγούδια για κηδείες.

7. Όσο βρισκόταν στους Take That και στη συνέχεια στα πρώτα χρόνια της solo πορείας του, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Τώρα δηλώνει καθαρός.

8. Άφησε τους Take That τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους. Οι συνεχείς τσακωμοί με τα υπόλοιπα μέλη του group, ειδικά με τον άτυπο frontman Gary Barlow  και οι ατασθαλίες του λόγω των καταχρήσεων, καθώς και το γεγονός ότι είχε ελάχιστη δικαιοδοσία, τον έκαναν να αποχωρήσει ηχηρά. Το 2010 ξαναβρήκε τους παλιούς του φίλους, για το πρώτο album των Take That, «Progress».

9. Το πρώτο του single ως solo καλλιτέχνης ήταν η διασκευή του «Freedom» του George Michael, μια ειρωνική απάντηση στους Take That που άφηνε πίσω του. Το πρώτο του νούμερο 1 στα βρετανικά charts το είδε χρόνια αργότερα με το «Millennium».

10. Ένα από τα στοιχεία που τον έχουν κάνει διάσημο είναι τα videoclips που ντύνουν τα τραγούδια του, με πιο διάσημο αυτό του «Rock DJ», το οποίο απαγορεύτηκε από το Mtv λόγω του grotesque περιεχόμενου του. Στο συγκεκριμένο video ο Robbie, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει μια ομάδα γυναικών, επιδίδεται σε ένα στριπτίζ, βγάζοντας τα ρούχα του, το δέρμα του, τους μυς του και μένοντας τελικά, ένας σκελετός.

Ροζίνα Αράπη