Samsara Blues Experiment @ An Club

samsara
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Οι Γερμανοί ξανάρθαν από τα μέρη μας και αν και με κάποια προβλήματα στη σύνθεσή τους, έδωσαν ένα γεμάτο set δύο περίπου ωρών.

Λόγω καθυστέρησης φτάσαμε στο  κατάμεστο An Club  μετά την εμφάνιση των Spacement που άνοιγαν το live. Τα σχόλια που ακούσαμε για την εμφάνισή τους ήταν όμως πολύ θετικά.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις και πιστοί στην ώρα έναρξης που είχε αναγγελθεί, οι Samsara Blues Experiment εμφανίστηκαν στη σκηνή εν μέσω αλαλαγμών από το κοινό, που φαινόταν ότι περίμενε με λαχτάρα να τους δει. Δυστυχώς, η σύνθεσή τους ήταν λειψή, μιας και ο μπασίστας τους Richard Behrens  έπρεπε να επιστρέψει στο Βερολίνο λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και τη θέση του ανέλαβε ο δεύτερος κιθαρίστας της μπάντας Hans Eiselt.

Η καλή διάθεση όμως υπήρχε και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ήταν εκεί για να επισημάνουν ότι δεν συγκαταλέγονται τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα phychedelic/stoner groups των τελευταίων ετών.  Εκτός από κομμάτια από το τελευταίο τους album «Waiting For The Flood»  όπως το «Shingara», ακούστηκαν και παλιότερα αγαπημένα του κοινού, όπως το  «For The Lost Souls»  κατά την εκτέλεση του οποίου το live διακόπηκε για μερικά λεπτά, μέχρι να καταφέρει ο Chris Peters να αποκαταστήσει το πρόβλημα της σπασμένης του χορδής. 

Η απουσία του Behrens ήταν εμφανής στην αρχή,  αλλά με την πάροδο των λεπτών, η ενέργεια και η ένταση των Samsara επί σκηνής αποζημίωνε τους όποιους δυσαρεστημένους.

Ένα από τα αδιαμφισβήτητα highlight της βραδιάς ήταν το εκτός προγράμματος δεύτερο encore μετά από απαίτηση ενός fan που μόλις η μπάντα αποχώρησε από τη σκηνή μετά το τέλος του πρώτου encore, άρπαξε το μικρόφωνο και τους παρακάλεσε ως άτυπος πρέσβης του κοινού, να παίξουν το «Army Of Ignorance».  Όπως και έπραξαν.

Παρότι λοιπόν, όπως  και οι ίδιοι παραδέχτηκαν από τη σκηνή, οι τεχνικές δυσκολίες δεν τους άφησαν να δώσουν το live που αυτοί ήθελαν, έπαιξαν για πάνω από δύο ώρες, προσφέροντας γερές δόσεις ψυχεδέλειας σε ένα απείρως διασκεδαστικό και δυνατό, με όλη τη σημασία της λέξης live.

Ροζίνα Αράπη