Η ΚΟΑ συναντά τη Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας στο Ηρώδειο

koa
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται στις 8 Ιουλίου στο Ηρώδειο τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, με αρχιμουσικό τον Βασίλη Χριστόπουλο.

Δύο ορχήστρες που εμφανίζονται ως ενιαίο σύνολο για να ερμηνεύσουν την μεγαλειώδη «Συμφωνία των Άλπεων» του Ρίχαρντ Στράους,  δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα συμβεί πάντως την Τρίτη 8 Ιουλίου, στη σκηνή του Ηρωδείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η γερμανική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη μεγαλοπρεπή «Συμφωνία αρ. 41 ή Συμφωνία “του Διός”», την  κορωνίδα της συμφωνικής δημιουργίας του Μότσαρτ. Είναι η τελευταία συμφωνία που συνέθεσε ο Μότσαρτ και μία από τις τρεις που γράφτηκαν σε διάστημα λίγων εβδομάδων, το καλοκαίρι του 1788.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ορχήστρες ενώνονται σε ένα μεγάλο σύνολο και θα παρουσιάσουν τη «Συμφωνία των Άλπεων» του Στράους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο, τα 150 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου γερμανού συνθέτη. Η συγκεκριμένη συμφωνία απαιτεί μία κολοσσιαίων διαστάσεων ορχήστρα για να αποτελέσει μία φλογερή εξύμνηση της Φύσης και της προσπάθειας του ανθρώπου να της επιβληθεί. 

Πληροφορίες: 8 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού,  στις 9 μ.μ., είσοδος 15 και 30€.