Φραγκούλης και Πασπαλά σε κομμάτια του ελληνικού κινηματογράφου

fragkoulis-paspala
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

O Μάριος Φραγκούλης συναντά την Έλλη Πασπαλά και μαζί θυμούνται κομμάτια από τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, στις 9 Ιουλίου, στο θέατρο Βράχων.

Μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Φέτος ο ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει τα 100 του χρόνια  («Η Γκόλφω», η πρώτη μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι δύο ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.

Αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών που επένδυσαν μουσικά ταινίες όπως οι: «Φαίδρα», «Μανταλένα», «Τα κόκκινα φανάρια», «Στέλλα», κ.ά., ταινίες που αποτέλεσαν ορόσημα. Τραγούδια που αποτελούν σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από μια ξεχωριστή εποχή.

Οι δύο ερμηνευτές θα πλαισιωθούν από πέντε καταξιωμένους σολίστες μουσικούς ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι του David Lynch. Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα.

Πληροφορίες: Βύρωνας, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ