Γνωρίστε τους Darkside

darkside
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Μετά την πρόσφατη εμφάνισή τους στο φετινό Ejekt Festival, μάθετε περισσότερα για αυτό το καταπληκτικό ηλεκτρονικό δίδυμο.

- Οι Darkside αποτελούνται από τον Αμερικανο-Χιλιανό μουσικό Nicolas Jaar και τον πολυοργανίστα Dave Harrington. Γνωρίστηκαν τα χρόνια που ήταν και οι δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο  Brown.

- Στη διάρκεια μιας περιοδείας του Jaar, όπου ο Harrington ήταν μέλος της μπάντας του, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το project των Darkside. Η ιδέα της δημιουργίας ήρθε στη διάρκεια της περιοδείας τους, την ώρα που βρίσκονταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και η πρίζα με τον μετασχηματιστή κάηκε, γεμίζοντας το δωμάτιο καπνό, αναγκάζοντάς τους να τελειώσουν τη σύνθεση στο διάδρομο.

- Η πρώτη τους κοινή κυκλοφορία ήταν το «Darkside EP» που κυκλοφόρησε το 2011.

- Ο ήχος τους, όπως δηλώνει ο Jaar, είναι περισσότερο επικεντρωμένος στα blues παρά στην ηλεκτρονική μουσική.

- Η δεύτερη συνεργασία τους ήταν όταν έκαναν remix ολόκληρο το “Random Access Memories” των Daft Punk, χρησιμοποιώντας το όνομα DaftSide. Η δουλειά αυτή χαρακτηρίστηκε ως κάτι παραπάνω από αυτά που θα περίμενε κανείς από ένα remix album.

- Το ντεμπούτο τους album “Phychic” ηχογραφημένο στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη και σε ένα studio στο Παρίσι, κυκλοφόρησε το 2013.  Το πρώτο single ήταν το “Golden Arrow”.  Μπήκε στις λίστες με τα καλύτερα albums της χρονιάς, ενώ τα κομμάτια τους χαρακτηριστήκαν ως ορχηστρικές τελειότητες.

Ροζίνα Αράπη