10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Michael Jackson

michael-jackson-3
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον θάνατο του «Βασιλιά της pop», ας μάθουμε μερικές πληροφορίες για τον μύθο του παιδιού-θαύματος, που ένιωσε τη μοναξιά της κορυφής και τελικά νικήθηκε από τους δαίμονές του.

1. Ο Jackson αγαπούσε τα ζώα και είχε δημιουργήσει έναν μικρό ζωολογικό κήπο στη Neverland. Εκτός από τον χιμπαντζή Bubbles, το πιο γνωστό του κατοικίδιο, είχε επίσης έναν βόα, τον Muscles,  δύο πύθωνες, δύο λάμα, τέσσερις καμηλοπαρδάλεις, δύο αλιγάτορες και δεκατρία flamingos.

2. Το album “Thriller” παραμένει, 22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. To ομώνυμο κομμάτι πέρασε 122 εβδομάδες στα charts του Billboard.

3. Το “Billie Jean” είναι γραμμένο για μια φανατική του θαυμάστρια που ισχυριζόταν ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της, κάτι που ο ίδιος φυσικά διέψευδε.

4. Στη διάρκεια των γυρισμάτων για ένα διαφημιστικό της Pepsi το 1984,  τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τα μαλλιά του πήρανε φωτιά και του προκάλεσαν εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού, αφήνοντας τον μόνιμα φαλακρό σε μεγάλο μέρος της κεφαλής του.  Το γεγονός αυτό, μαζί με το video ντοκουμέντο, ουσιαστικά αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του.

5. Την ίδια χρονιά διαγνώστηκε με το αυτοάνοσο νόσημα Λύκος. Η ευαίσθητη υγεία του είχε ήδη κλονιστεί καθώς έπασχε και από λεύκη,  που έκανε το δέρμα πιο ανοικτό όσο περνούσαν τα χρόνια.

6. Οι εκλεκτές συγγένειες ήταν κάτι στο οποίο ο Jackson ήταν προσφιλής. Είναι ο νονός της κόρης του Lionel Richie, γνωστής τηλεπερσόνας Nicole Richie, ενώ για νονούς των δικών του τέκνων επέλεξε τους φίλους του Macaulay Culkin και Elizabeth Taylor.

7. Τα νέα του θανάτου του  προκάλεσαν φρενίτιδα στα Μ.Μ.Ε. Τα sites του TMZ και των Times του Los Angeles, έπεσαν ενώ το Amazon ξεπούλησε όλα του τα albums σε λίγες ώρες. Υπολογίζεται ότι ο αποθανών πούλησε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, όσα albums είχε πουλήσει συνολικά τα τελευταία 11 χρόνια.

8. Ο Βασιλιάς κατέχει 10 ρεκόρ στο βιβλίο Guinness,  ανάμεσά τους αυτό για τον πιο κερδοφόρο μετά θάνατον καλλιτέχνη, ενώ μαζί με τον Carlos Santana μοιράζονται το ρεκόρ για τον πιο πολυβραβευμένο με Grammy solo καλλιτέχνη.

9. Η ερωτική του ζωή αποτελούσε πάντα μεγάλο μυστήριο. Στην αρχή της καριέρας του, έβγαινε με την Brooke Shields, επίσης παιδί-θαύμα της εποχής, ενώ αργότερα παντρεύτηκε την κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie, ένας γάμος που ήταν από τους πιο πολυσυζητημένους της δεκαετίας του ’90 και φυσικά είχε βραχύβια διάρκεια.  Τα δυο του παιδιά  Prince Michael και Paris, τα απέκτησε με τη νοσοκόμα του Debbie, ενώ τον μικρότερο, τον Blanket από παρένθετη μητέρα που μέχρι σήμερα η ταυτότητά της παραμένει μυστήριο.

10. Είχε εμμονή με τους super ήρωες, αλλά ειδικότερα με τον Spider Man και όνειρό του ήταν να γίνει παραγωγός μιας ταινίας με τον διάσημο ήρωα και τον ίδιο να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ροζίνα Αράπη