4 μουσικές προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα

beatles
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Πλούσιο μουσικό υλικό μας δίνει η σημερινή βραδιά με προτάσεις από Beatles και Θάνο Μικρούτσικο, μέχρι ένα ταξίδι... στα Κουφονήσια.

Η διαχρονική μουσική των «Σκαθαριών», θα πλημμυρίσει για μία ημέρα σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου, το Ηρώδειο, ερμηνευμένη από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη. Τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles θα ακουστούν σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του γνωστού συνθέτη Νίκου Πλατύρραχου. που διατηρεί το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντας τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου. Το «ρόλο» των τεσσάρων Σκαθαριών αναλαμβάνουν οι τραγουδιστές: Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και Στηβ Κόκκας, ενώ special guest θα είναι το συγκρότημα Melisses.

Πληροφορίες: Ηρώδειο, στις 9 μ.μ., είσοδος 15 και 30 ευρώ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επέλεξε τα καλύτερα τραγούδια του και θα τα παρουσιάσει στον Κήπο του Μεγάρου, κάτω από τον ανοιχτό αττικό ουρανό. Σε μια σπάνια συνεύρεση, τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Φλωράκης. Δίπλα στα πιο αγαπημένα του κομμάτια θα ακουστούν και μερικές από τις νέες δημιουργίες του από το album που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι, 210 7282333, είσοδος 12 ευρώ.

Yiannis Margetousakis

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνεχίζει τις κοινές του εμφανίσεις με τον Γιάννη Κότσιρα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, αυτή τη φορά στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Οι 3 τους ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο, σε μια παράσταση που θα θυμάστε για καιρό.

Πληροφορίες: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, είσοδος 15 ευρώ. 

Τέλος, για όσους τυχερούς βρίσκονται σε διακοπές στα Κουφονήσια ή στα γύρω νησιά, έχουμε την τέλεια πρόταση για σήμερα. Από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουλίου το Καλόφεγγο bar στην παραλία Πορί θα φιλοξενήσει το 4ο Up Festival. Τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα βρεθούν στη σκηνή μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, μαζί με νέα σχήματα. Μετά τις live εμφανίσεις, τη σκυτάλη παίρνουν οι djs και τα after party είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: την Πέμπτη 17 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Γιάννης Αγγελάκας, Baby Guru, Lumiere Brother και A Victim of Society, την Παρασκευή 18 Ιουλίου οι The Last Drive, The Burger Project, The Noise Figures και Moa Bones και το Σάββατο 19 Ιουλίου οι Παύλος Παυλίδης & The Β-Movies, Xaxakes, Leon of Athens και Electric Litany. Την Κυριακή 20 Ιουλίου, στο ιστορικό bar «Καλάμια», οι Bocadas (Bolas, Cat Black, Dagritzikos) θα βρεθούν στα decks μέχρι τελικής πτώσεως.

Πληροφορίες: Καλόφεγγο bar, Παραλία Πορί, Κουφονήσια, είσοδος ελεύθερη.