Δύο συναυλίες-must για σήμερα το βράδυ

negka-basis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα θυμούνται για δύο ημέρες (18 και 19 Ιουλίου) τα τραγούδια του μετανάστη, ενώ οι Swing Shoes μαζί με τη Sugahspank! χορεύουν σήμερα swing στον κήπο του Μεγάρου.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα γεμίσει με μελωδίες για τον ξενιτεμό. Τόσο η θέση της χώρας μας στον χάρτη, όσο και το ναυτικό dna, το εμπορικό δαιμόνιο, οι κατά καιρούς ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και τα συνταρακτικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, οδήγησαν στη σύνδεση της Ελλάδας με τη μετανάστευση.

Σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ τα τραγούδια που προβάλλουν τα βάσανα του ξενιτεμού, επανέρχονται με την αύξηση την μετανάστευσης των νέων λόγω των οικονομιών δυσχερειών. Το τραγούδι πάντα μαρτυρούσε τον πόνο και την θλίψη των ελλήνων μεταναστών και τώρα, η Γιώτα Νέγκα και ο Δημήτρης Μπάσης έρχονται να μας θυμίσουν πιο σημαντικά κομμάτια της ελληνικής τραγουδοποιίας. Στη μουσική τους παράσταση, ανατρέχουν μέσα από μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, στον ήχο και στον στίχο του ξεριζωμού τα τελευταία 100 χρόνια. Ταξιδέψτε μαζί τους λοιπόν για 2 βράδια.

Πληροφορίες: 18 & 19 Ιουλίου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15 και 20 ευρώ.

Σήμερα, το βράδυ, οι Swing Shoes συναντούν την Sugahspank! στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Το «φανκ ροκ αγρίμι» με τον «τσαμπουκά στη φωνή» και «τον ώριμο αισθησιασμό στην ερμηνεία» έχει μαζί της την κεφάτη gipsy jazz μπάντα των Swing Shoes. Η συνεργασία τους άρχισε πριν από τρία χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δύο.

Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες, αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Φέτος έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με υλικό της μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις. Στον Κήπο θα μας παρουσιάσουν παλιό και νέο υλικό τους και θα καλέσουν στη σκηνή συνοδοιπόρους τους στη μουσική τους πορεία.

Πληροφορίες: Μέαγρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 9€, στις 9 μ.μ.