Γνωρίστε τους Soft Moon

soft-moon-3
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Μετά την σχετικά πρόσφατη καταπληκτική εμφάνισή τους στο Plissken Festival, ας μάθουμε περισσότερα για την μυστηριώδη αμερικανική μπάντα.

- Οι Soft Moon ήταν αρχικά το one man project του παραγωγού, συνθέτη και τραγουδιστή Luis Vasquez. Πριν την κυκλοφορία του πρώτου του EP το 2009, χρειάστηκε μια μπάντα για να πλαισιώσει τις συνθέσεις του κι έτσι το group πήρε τη σημερινή του μορφή. Παρόλα αυτά ο Vasquez τους θεωρεί το προσωπικό του όραμα.

- Οι πρώτες κυκλοφορίες του Vasquez ως one man project ήταν δύο singles, το “Breath e The Fire” και “Parallels”. Το πρώτο τους album με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε το 2010 και το διαδέχτηκε το “Zeros” του 2012.

- Ο ήχος τους αναμιγνύει τεχνηέντως το krautrock, την post punk, το darkwave και το noise rock.

- Από τον διεθνή Τύπο έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο ενδιαφέροντες αναβιωτές του darkwave ήχου και παρότι τα μουσικά είδη που μπλέκονται στις συνθέσεις του Vasquez είναι σίγουρα προσφιλή στο παρελθόν, το αποτέλεσμα ακούγεται καινούργιο και συναρπαστικό.

- Στα live shows τους χρησιμοποιούν πάντα εντυπωσιακά light installations, που δένουν αρμονικά με τον συμπαγή ηλεκτρισμένο τους ήχο.

- Ο Vasquez συγκαταλέγει ανάμεσα στις επιρροές του τους Bauhaus, τους Sisters of Mercy και τους Joy Division.

Ροζίνα Αράπη