10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τη Jessie J

Jessie-J
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, με την αυθάδεια, τον τσαμπουκά και τα κολλητικά pop hits της έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής τα τελευταία χρόνια.

1. Γεννήθηκε το 1988 στο Λονδίνο. Η πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό ήταν όταν σε ηλικία 11 ετών πήρε μέρος σε μια θεατρική παράσταση στο West End. Το 2003 εμφανίστηκε στο show “Britain’s Brilliant Prodigies”,  μια εκπομπή που αναδείκνυε νεαρά ταλέντα στη μουσική, κερδίζοντας στην κατηγορία καλύτερης pop τραγουδίστριας.

2. Στην ηλικία των 18 ετών υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Υποφέρει επίσης από αρρυθμίες όλη της τη ζωή, γεγονός που την ενέπνευσε να γράψει το κομμάτι “Big White Room”.

3. Έχει συνθέσει κατά το ήμισυ το “Party in the USA” της Miley Cyrus και έχει επίσης συνεργαστεί με τον Chris Brown.

4. Το πρώτο της hit single “Do It Like A Dude” το έγραψε με σκοπό να το δώσει στη Rihanna, την οποία λατρεύει, αλλά οι ιθύνοντες της δισκογραφικής της, σκέφτηκαν ότι αυτό ήταν το τραγούδι με το οποίο θα έπρεπε να συστηθεί στο κοινό.

5. Σόκαρε την κοινή γνώμη όταν ξύρισε το κεφάλι της, για φιλανθρωπικούς λόγους.

6. Όταν φοιτούσε στο BRIT School ήταν φίλη με την επίσης φοιτήτρια Adele και η αγαπημένη τους ασχολία ήταν να τραγουδάνε μαζί την ώρα των διαλειμμάτων.

7. Είναι μία από τους τέσσερις coaches του Βρετανικού The Voice.

8. Ως τη μεγαλύτερη μουσική της επιρροή θεωρεί τον Michael Jackson.

9. Εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όπου ερμήνευσε αρκετές επιτυχίες της. 

10. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο albums, το “Who You Are” του 2011 και το “Alive” του 2013.

Ροζίνα Αράπη