Ξεκινά το Φεστιβάλ Σερίφου

festival-serifou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το 2014 γιορτάζει την τρίτη του χρονιά το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο, από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα για το 2014 θα γεμίσει το αμφιθέατρο στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για τη θέα του στο Αιγαίο.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται φέτος από την έκθεση τοπιογραφίας, η δημιουργία της οποίας έχει προηγηθεί στις αρχές Ιουνίου από ομάδα νεοεμπρεσιονιστών, αλλά και ερασιτέχνες ζωγράφους.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί ομαδική εικαστική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ, οι γραφίστες της οποίας σχεδίασαν το επικοινωνιακό υλικό του Φεστιβάλ, θα γίνουν Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής  με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου,  ενώ θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Madre Dolorosa – Ο Έρωτας» θεατρικό αναλόγιο της Σόνιας Ζαχαράτου με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο θεατρικός μονόλογος «Βρες τον» της Αμάντα Μιχαλοπούλου με την Μαρία Κουμπάνη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα από διαφορετικές διαδρομές, να αναδείξει τον πολιτισμό του τόπου μας μέσα από το έργο σημαντικών ελλήνων δημιουργών, να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και να καθιερωθεί ως σημαντικό πολιτιστικό έργο για την ανάδειξη των Κυκλάδων.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν οι: 26/7 Νίκος Ξυδάκης, 29/7 Βασίλης Παπακωνσταντίνου, 31/7 Κωνσταντίνος Βήτα – Μανώλης Φάμελλος, 01/8      Μαρία Κουμπάνη (θεατρικός Μονόλογος), 2/8 Ηλίας Λιούγκος, 3/8 6ο  Φεστιβάλ  Σουραυλιού  Σερίφου, 4/8 Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου (παιδικό), 6/8 Βαγγέλης Κορακάκης, 8/8 Βασίλης Γισδάκης, 10/8 Παναγιώτης Μάργαρης – Ανδριάνα Μπάμπαλη, 11/8   Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεατρικό Αναλόγιο της Σ.Ζαχαράτου), 12/8 Ψαραντώνης, 17/8 Σόνια Θεοδωρίδου και 20/8 Χρήστος Θηβαίος.

Πληροφορίες: Άνω χώρα Σερίφου, 84005 Σέριφος, Κυκλάδες, https://www.facebook.com/SerifosFestival.