Γνωρίστε τους Alt-J

alt-J-2
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η τετραμελής Βρετανική μπάντα είναι από τους καλύτερους νέους πρεσβευτές του indie rock χώρου και η μέχρι τώρα πορεία τους, δείχνει ότι θα μας απασχολήσουν παραπάνω στο μέλλον.

- Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο  Πανεπιστήμιο του Leeds όπου φοιτούσαν. Το line-up τους δεν έχει αλλάξει από τότε.

- Το όνομά τους το πήραν, όταν ο  κιμπορντίστας Gus Unger-Hamilton, ανακάλυψε το shortcut Alt-J στο πληκτρολόγιό του, που δημιουργεί το “delta” σύμβολο ή αλλιώς το τρίγωνο.  Αρχικά ήθελαν να ονομάσουν την μπάντα απλά Δ, αλλά θεώρησαν ότι έπρεπε να έχουν ένα όνομα που να μπορεί ο κόσμος να προφέρει. Το τρίγωνο ακόμα χρησιμοποιείται ως σύμβολο της μπάντας.

- Για το ντεμπούτο τους LP “An  Awesome Wave” που κυκλοφόρησε το 2012 κέρδισαν το πρώτο τους Mercury Prize. Ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από μια ατάκα της ταινίας “American Pcycho”.  Το τραγούδι τους “Mathilda” είναι αφιερωμένο στον ρόλο της 12χρονης τότε Natalie Portman στην ταινία “Leon, the Professional”.

- Οι μουσικές καταβολές των μελών της μπάντας είναι ευρείες και ετερόκλητες, αφού κάποια από τα μέλη ανήκαν σε εκκλησιαστικές χορωδίες και κάποια σε heavy metal groups.

- Ανάμεσα στους διάσημους fans τους είναι η Leona Lewis, η Ellie Goulding, οι Paramore αλλά και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας David Cameron.

- Έχουν ένα τραγούδι στο  soundtrack της ταινίας “Silver Linings Playbook” με την Jennifer Lawrence, το “Buffalo”.

- Η συσκευασία του “An Awesome Wave” ήταν εμπνευσμένη από την τέχνη του origami.

- Το δεύτερο album τους “This Is All Yours” αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

Ροζίνα Αράπη