5 μουσικοί που έγιναν σκηνοθέτες

madonna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Κάποιοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να αφήσουν τη σκηνή και τις ηχογραφήσεις albums και να μπούνε πίσω από τις κάμερες, γυρίζοντας άλλοτε επιτυχημένες, άλλοτε αποτυχημένες ταινίες.

1. Madonna

Είναι γνωστό πώς η Βασίλισσα της pop προσπαθεί χρόνια να μπει και στην βιομηχανία του κινηματογράφου, αποτυγχάνοντας σχεδόν πάντα με τις ταινίες στις οποίες επέλεγε να πρωταγωνιστήσει. Ανέλαβε λοιπόν την σκηνοθεσία, σε δύο ταινίες, την ανεξάρτητη παραγωγή “Filth And Wisdom” και το “W.E.”.  Η σκηνοθετική της ματιά όμως δεν κατάφερε να συγκινήσει κανέναν και οι ταινίες ήταν παταγώδεις αποτυχίες.

2. Crispian Mills

Εκτός από τραγουδιστής των Kula Shaker, της ‘90’s brit pop μπάντας, έγραψε, έκανε την παραγωγή και σκηνοθέτησε το “A Fantastic Fear Of  Everything”, με πρωταγωνιστή τον Simon Pegg, στον ρόλο ενός παρανοϊκού συγγραφέα.

3. Prince

Μετά τον θρίαμβο του “Purple Rain” το 1984, ο Prince αποφάσισε να σκηνοθετήσει δύο ταινίες, το “Under The Cherry Moon” και “Graffiti Bridge”, στις οποίες κρατούσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς οι κριτικοί και το κοινό δεν ενθουσιάστηκαν από αυτό του το εγχείρημα και οι ταινίες απέτυχαν εισπρακτικά.

4. Rob Zombie

Λάτρης της horror αισθητικής, τόσο ως τραγουδιστής των White Zombie, αλλά και στην solo πορεία του, οι ταινίες του δεν παρεκκλίνουν αρκετά από αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτόν. Με ταινίες όπως το “House of 1000 Corpses”, “Halloween” και “The Devil’s Rejects”, θεωρείται ένας από καλύτερους horror σκηνοθέτες των τελευταίων ετών, λατρεύοντας να δείχνει στους θεατές εικόνες από λουτρά αίματος, με πολλά γκροτέσκ στοιχεία.

5. Ringo Starr

Ο drummer των Beatles έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, αλλά το 1972 αποφάσισε να σκηνοθετήσει το “Born To Boogie”, ένα ντοκιμαντέρ για τον Marc Bolan και τους T.Rex, στο οποίο περιέχονται συνεντεύξεις, σκηνές από συναυλίες της μπάντας και αρκετό backstage υλικό.

Ροζίνα Αράπη