Τα καλύτερα solo projects διάσημων μουσικών

morrissey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Πολλές φορές, οι καλλιτέχνες που επιλέγουν να φύγουν για λίγο ή μόνιμα από τις μπάντες με τις οποίες αναδείχθηκαν, καταλήγουν να επενδύουν σε αποτυχημένα projects. Οι παρακάτω όμως πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο.

1. Morrissey

Δεν είναι και λίγο να είσαι η φωνή των Smiths. Ο αγαπημένος μας όμως Moz δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, κι όταν η μπάντα από το Manchester σταμάτησε να υφίσταται, συνέχισε να παράγει albums με εξαιρετικά τραγούδια-ύμνους. Φέτος κυκλοφόρησε το 10ο προσωπικό του album.

2. Gwen Stefani

Η τραγουδίστρια των No Doubt κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα δόξας, όταν αποφάσισε να ακολουθήσει solo πορεία, όταν η μπάντα της αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα κυκλοφορώντας δύο πολύ επιτυχημένα albums, τα “Love.Angel.Music.Baby” και “The Sweet Escape”.  Παράλληλα λάνσαρε τη δική της συλλογή ρούχων, τη L.A.M.B. και θεωρείται ένα από τα fashion icons της μουσικής βιομηχανίας.

3. Alex Turner

Ο frontman των Arctic Monkeys μαζί με τον φίλο του Miles Kane έφτιαξαν το ντουέτο The Last Shadow Puppets,  γνωρίζοντας την αποθέωση, ενώ τα solo εγχειρήματά του δε σταματούν εκεί, καθώς κυκλοφόρησε μόνος του το album “Submarine”, soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Richard Ayoade.

4. Thom Yorke

Με την μπάντα Atoms for Peace, ο τραγουδιστής των Radiohead, μαζί με τον μπασίστα των Red Hot Chilli Peppers, Flea, πειραματίστηκε με πιο ηλεκτρονικούς ήχους και βγήκε κερδισμένος, με το πολύ καλό album τους “Amok” που κυκλοφόρησε πέρυσι.

5. Damon Albarn

Ο τραγουδιστής των Blur, άφησε για λίγο την brit pop και δημιούργησε τους Gorillaz, την καρτουνίστικη μπάντα που λατρέψαμε. Φέτος κυκλοφόρησε και το πρώτο solo album του, ένα καταπληκτικό εγχείρημα, απλών και έντονων συνθέσεων, που δείχνουν ότι το τρελό νιάτο της Βρετανικής σκηνής είναι πλέον ένας ώριμος και κατασταλαγμένος καλλιτέχνης.

Ροζίνα Αράπη