Δισκοκριτική: «Trouble In Paradise» La Roux

roux
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Μετά από ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ντεμπούτο, η Elly Jackson με νέο παρτενέρ παραδίδει ένα album-επιστροφή στα 80s, προσπαθώντας να κρατήσει τη σπίθα ζωντανή.

Το δίδυμο των La Roux –ναι παρά την αποκλειστική προβολή της Elly Jackson, τα μουσικά εύσημα πάνε και στον Ben Langmaid-  κατάφερε με το ντεμπούτο album του το 2009 να αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, κερδίζοντας μέχρι και Grammy.

Το “Trouble In Paradise” εκτός από τίτλος του νέου πονήματος των La Roux, θα μπορούσε να μπει και σαν λεζάντα για το γεγονός ότι η συνταγή της επιτυχίας χάλασε. Ο Langmaid άφησε την Jackson μόνη της, μετά από αρκετές διαμάχες, με αποκορύφωμα

την άρνησή του να συμμετάσχει στην περιοδεία τους.  Η κοκκινομάλλα Βρετανίδα όμως "δε μάσησε" και συνέχισε με τον παραγωγό Ian Sherwin στο πλευρό της. 

Το αποτέλεσμα είναι εννιά κομμάτια γεμάτα synths, γκρουβαριστές κιθάρες, sexy φωνητικά, γενικότερα ένα μακροβούτι στη δεκαετία του '80, με καλύτερη παραγωγή.  Η Jackson που εμφανισιακά μόνο ως μια sexy παρουσία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, βγάζει μια απίστευτη θέρμη σε κομμάτια όπως το “Cruel Sexuality” και “Silent Partner”.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές είναι το πιο-δεκαετία-'80-πεθαίνεις “Tropical Chancer” , στο οποίο  η “θεά” Grace Jones έχει βάλει φυσικά το χεράκι της στη σύνθεση. Όπως και στο προηγούμενο όμως, οι στιγμές που οι τόνοι πέφτουν, όπως το “Let Me Down Gently” είναι οι αδύναμες στιγμές του ντουέτου, μιας και η ωριμότητα δεν είναι αυτό που ψάχνουμε σε αυτούς.

To “Trouble In Paradise” στερείται σαφώς της δυναμικής του “La Roux”. Είναι όμως ένα album ανάλαφρο και διασκεδαστικό, που κυκλοφόρησε στο σωστό timing, μιας και πρόκειται να μας συντροφεύσει αρκετά το καλοκαίρι.  Δεν είναι όμως τίποτα περισσότερο από αυτό.

Album: Trouble In Paradise

Καλλιτέχνης: La Roux

Label: Polydor

Βαθμολογία: 6/10

Ροζίνα Αράπη