Γνωρίστε τους Future Islands

future-islands
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η αμερικάνικη μπάντα έχει εκτός από καταπληκτικά τραγούδια, και έναν χαρισματικό frontman, κάτι που θα διαπιστώσουμε και στην εμφάνιση τους στη χώρα μας το φθινόπωρο.

- Οι Future Islands  δημιουργήθηκαν το 2003 όταν τα μέλη της σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο East Carolina.  Μετά από αρκετούς πειραματισμούς με τα μέλη τους και τον ήχο τους, κατέληξαν στη σημερινή τους σύνθεση.

- Κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο τους EP, “Self Advances” το 2006.

- Το ντεμπούτο τους album “Wave Like Home”, ήρθε δύο χρόνια αργότερα.  Το εξώφυλλο το σχεδίασε η Kymia Nawabi, πρώην συμφοιτήτρια τους, καθώς και μέλος της πρώτης τους μπάντας The Art Lord& The Self-Portraits.

- Την ίδια χρονιά, το συγκρότημα μετακόμισε στη Βαλτιμόρη, και λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν και το δεύτερο τους album “In Evening Air”.
- Μετά την κυκλοφορία και του τρίτου τους album “On the Water” το 2009, φέτος υπέγραψαν με την θρυλική δισκογραφική εταιρεία 4AD και από εκεί κυκλοφόρησαν το τέταρτο album τους “Singles”.

- To ντεμπούτο τους στην τηλεόραση έγινε φέτος τον Μάρτη μέσα από την εκπομπή του David Letterman όπου ερμήνευσαν το κομμάτι “Seasons”.  Η συγκεκριμένη εμφάνιση έκανε πάταγο σε ακροαματικότητα και αργότερα στο youtube, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων χορευτικών κινήσεων του Samuel T. Herring και τις απίστευτες αλλαγές στη φωνή του. Ο ίδιος ο Letterman μετά την εμφάνιση τους, δήλωσε ενθουσιασμένος.

- Το αντίκτυπο αυτής της εμφάνισης ήταν τεράστιο, καθώς οι χορευτικές φιγούρες του Herring έγιναν meme,  και όλα τα μέσα μιλούσαν για την καταπληκτική αυτή εμφάνιση.

- Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται ως synth pop, αλλά αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, είναι σαφέστατα η ερμηνεία του χαρισματικού τους frontman και η συγκλονιστικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Ροζίνα Αράπη