Γενέθλια με νέο άλμπουμ για τον Leonard Cohen

leonard-cohen
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ο αγαπημένος τροβαδούρος Leonard Cohen αναμένεται να γιορτάσει τα 80ά του γενέθλια τον επόμενο μήνα, με την κυκλοφορία του νέου στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο «Popular Problems».

Ο διάσημος λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής, στην πέμπτη δεκαετία παραγωγής μουσικής, παραμένει στη κορυφή, πράγμα σπάνιο για έναν καλλιτέχνη μεγάλης ηλικίας.

Το «Popular Problems» - το οποίο αποτελεί το 13ο στούντιο άλμπουμ του Leonard Cohen με την Columbia Records από το 1967 - κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά το «Old Ideas», που σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στη καριέρα του Καναδού.

Η επίσημη ανακοίνωση της νέας κυκλοφορίας ήρθε μερικές ημέρες μετά από τις πληροφορίες που ακούστηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το κλαμπ των θαυμαστών του στην Ιρλανδία, όταν ο διαχειριστής της επίσημης ιστοσελίδας του Cohen,  Τζάρκο Αργιάτσαλο, διάβασε το ακόλουθο κείμενο: «Ο Leonard δούλεψε σκληρά στο στούντιο ετοιμάζοντας ένα άλμπουμ με νέα του τραγούδια. Ο ίδιος μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι το "Popular Problems" θα κυκλοφορήσει λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του».

Για τη δημιουργία των εννέα νέων τραγουδιών, ο Cohen συνεργάστηκε με τον παραγωγό Πάτρικ Λέοναρντ, γνωστό από τη συνεργασία του με τη Madonna σε τραγούδια όπως τα «Frozen», «Like a Prayer», «Live to Tell», «La Isla Bonita» κ.ά.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του «Popular Problems» έχει οριστεί η 23η Σεπτεμβρίου, μόλις δύο ημέρες μετά τα 80ά  του γενέθλια του αγαπημένου δημιουργού (γεννήθηκε 21 Σεπτεμβρίου 1934).

«Για ακόμα μια φορά, ο Leonard Cohen σπάει τα μουσικά όρια με νέα δημιουργική έμπνευση» δηλώνει ο Ρομπ Στρίνγκερ, πρόεδρος της Columbia Records. «Αυτά τα εννέα νέα τραγούδια είναι απλά πανέμορφα και καινοτόμα, με ένα ξεχωριστό πνεύμα».

naftemporiki.gr