5 ερωτικά τραγούδια εμπνευσμένα από αληθινά ρομάντζα

springsteen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και οι παρακάτω καλλιτέχνες αποτύπωσαν μουσικά τις ερωτικές τους περιπέτειες, κάνοντας παράλληλα, τεράστια επιτυχία.

1. Bruce Springsteen – «If I should Fall Behind»

Πριν γίνουν ανδρόγυνο, ο Springsteen και η Patti Scialfa ήταν απλά συνεργάτες, με την ίδια να είναι μέλος της E Street Band. Ο πρώτος γάμος του τραγουδιστή με την Julianne Philipps ήταν μια καταστροφή, και γρήγορα ο Springsteen ερωτεύτηκε την Patti, αλλά οι δύο δεν αποκάλυψαν τη σχέση τους, μέχρι να βγει το διαζύγιο του. Το κομμάτι αυτό αναφέρεται στις διακυμάνσεις της σχέσης τους, και για τη δύσκολη εκείνη περίοδο.

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

2. Culture Club – «Do You Really Want To Hurt Me?»

Ο Boy George ερωτεύτηκε τον drummer Jon Moss και μαζί έφτιαξαν τους Culture Club, ενώ παράλληλα ήταν και εραστές.  Το μόνο πρόβλημα σύμφωνα με τον Boy George ήταν ότι ο Moss δεν ήθελε να παραδεχτεί δημόσια την ομοφυλοφιλία του, και τον άφησε για να κάνει οικογένεια. 

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

3. The White Stripes – «Dead Leaves and the Dirty Ground»

Ο Jack και η Meg White ξεκίνησαν την καριέρα τους, αφήνοντας μυστηριώδεις φήμες για την μεταξύ τους σχέση. Αν και οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ήταν αδέρφια, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα σύζυγοι.  Το συγκεκριμένο κομμάτι ακολούθησε την ανακοίνωση του χωρισμού τους.

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

4. Fleetwood Mac – «Go Your Own Way»

O Lindsay Buckingmam και η Stevie Nicks ήταν ζευγάρι τη δεκαετία του ’70, και μέλη της μπάντας Buckingham Nicks.  Όταν έφτιαξαν τους Fleetwood Mac, η μεταξύ τους σχέση άρχισε να φθείρεται, κάτι που ενέπνευσε τον Buckingham να γράψει αυτό το τραγούδι.

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

5. The Mamas and the Papas – «I Saw Her Again»

Παρά την ανάλαφρη pop τους, οι ζωές των μελών του θρυλικού συγκροτήματος ήταν άκρως ταραχώδεις. Ο Denny Doherty είχε σχέση με τη Michelle Phillips ενώ η ίδια ήταν ακόμα παντρεμένη με τον John Philipps. Η Michelle αποχώρησε για λίγο διάστημα από την μπάντα και οι δύο άντρες σαν ένδειξη συμφιλίωσης έγραψαν μαζί αυτό το τραγούδι.

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

Ροζίνα Αράπη