10 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για τη Mariah Carey

mariah-carey-2
ΣΑΒΒΑΤΟ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

H Αμερικανίδα ντίβα της μουσικής επέστρεψε φέτος με το 14ο album της καριέρας της, με τον τίτλο «Me.I am Mariah… The Elusive Chanteuse». Ας μάθουμε λοιπόν, 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για αυτή.

1. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1970, από μητέρα Ιρλανδή και πατέρα Αφροαμερικανό, με καταγωγή από τη Βενεζουέλα.

2. Ήταν κακή μαθήτρια στο σχολείο και παρά τις πιέσεις των καθηγητών της, έκανε συχνές απουσίες και αρνιόταν να διαβάσει, αφού από μικρή ο στόχος της ήταν να γίνει τραγουδίστρια. Ο δρόμος βέβαια για την επιτυχία δεν ήταν ρόδινος, αφού όταν μετακόμισε στο κέντρο της Νέας Υόρκης για να ακολουθήσει το όνειρό της, δούλευε ως σερβιτόρα για να βγάζει τα προς το ζην.  Παράλληλα σπούδαζε και αισθητική.

3. Το εισιτήριό της για τη δόξα ήταν όταν μία από τις demo κασέτες της έπεσε στα χέρια του Προέδρου της Sony, Tommy Mottola, που μαγεύτηκε από τη φωνή και την παρουσία της. Αργότερα την παντρεύτηκε και τη μεταμόρφωσε σε mega star.

4.  Το 1998 χώρισε τον Mottola, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο πρώην σύζυγός της, την είχε κλεισμένη σε ένα «χρυσό κλουβί», χωρίς να την αφήνει να έχει καμία πρωτοβουλία στην καριέρα και τη ζωή της.  Υιοθέτησε ένα πιο sexy look μετά τον χωρισμό της, νιώθοντας πλέον ελεύθερη.

5. Η φωνή της έχει έκταση πέντε οκτάβες και μπορεί να πιάσει όλες τις οκτάβες από alto μέχρι soprano.

6. Δύο μήνες πριν την κυκλοφορία της ταινίας “Glitter” όπου πρωταγωνιστούσε υπέστη νευρικό κλονισμό  λόγω υπερκόπωσης. Το αποκορύφωμα της κατάστασής της ήταν μια πολύ μυστήρια εμφάνισή της στην εκπομπή TRL του Mtv, όπου εμφανίστηκε ξαφνικά, σπρώχνοντας ένα καρότσι με παγωτά και άρχισε να μιλάει χωρίς ειρμό,  ενώ έβγαλε και μερικά από τα ρούχα της μπροστά στο έκπληκτο κοινό.

7. Έχει ασφαλίσει τα πόδια της για ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

8.  Το χριστουγεννιάτικο album της “Merry Christmas” είναι το πιο επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο album όλων των εποχών, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα.

9. Στη διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει 5 βραβεία Grammy, 18 World Music Awards, 10 American Music Awards και πολλά άλλα. Έχει όμως στη συλλογή της και ένα Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία της στην ταινία “Glitter”.

10. Με τον άντρα της Nick Cannon, παρουσιαστή του Mtv παντρεύτηκαν το 2008 και λίγο μετά απέκτησαν τα δίδυμα τους, Monroe και Moroccan, ενώ σήμερα κυκλοφορούν φήμες για επικείμενο χωρισμό τους.

Ροζίνα Αράπη