O Γιώργος Νταλάρας με ρεμπέτικα «Unplugged»

dalaras
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Σήμερα το Θέατρο Πέτρας υποδέχεται τον Γιώργο Νταλάρα με την μουσική του παράσταση «Ρεμπέτικο Unplugged».

Μετά από την ευρωπαϊκή του περιοδεία με το «Rembetiko Unplugged» και τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο Γιώργος Νταλάρας κάνει μια στάση και στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. 

Βαθύς γνώστης της παράδοσης αυτού του μουσικού είδους, ο Νταλάρας έδωσε στο ρεμπέτικο μια καινούργια ώθηση, κάνοντας γνωστά τα διαχρονικά στοιχεία αυτού του τραγουδιού σε κοινό όλων των ηλικιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ξαναγαπήθηκαν και ξανατραγουδήθηκαν.

Ο ίδιος ως τραγουδιστής αλλά και μουσικός συνοδεύεται από δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες, την Ασπασία Στρατηγού -συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια- και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός.  Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Νταλάρας.

Πληροφορίες: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.