Οι 5 πιο αγαπημένες μουσικές στιγμές του Αντώνη Βαρδή

vardis
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς μερικά μόνο από τα δεκάδες τραγούδια της ιδιαίτερα πλούσιας δισκογραφίας του Αντώνη Βαρδή. Εμείς πήγαμε πίσω στο χρόνο και διαλέξαμε τις 5 πιο όμορφες -κατά τη γνώμη μας- στιγμές του μεγάλου συνθέτη, που μας άφησε νικημένος από τον καρκίνο.

«Φεύγω»

Η υπέροχη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου έδωσε σώμα και ψυχή στο υπέροχο αυτό τραγούδι του Αντώνη Βαρδή το 1980, σε στίχους τους ίδιου και της Χαρούλας που έγινε ταυτόσημο της αγάπης, της εγκατάλειψης και του πόθου.

Ακούστε το κομμάτι στο Youtube

«Δεν θα με ξεχάσεις»

Το 1990 συνέθεσε το μουσικό αυτό κομμάτι σε στίχους Αντώνη Ανδρικάκη και το ερμήνευσε ο ίδιος με βαθύ συναισθηματισμό.

Ακούστε το κομμάτι στο Youtube

«Θα θελα να ησουνα εδω»

Οι στίχοι του Σαράντη Αλιβιζάτου έδεσαν υπέροχα με τη μουσική του Αντώνη Βαρδή κι έφτιαξαν το 1995 μια όμορφη και συγκινητική μπαλάντα για ερωτευμένους.

Ακούστε το κομμάτι στο Youtube

«Ροκ Μπαλάντα»

Από τα πιο πρόσφατα έργα της δισκογραφίας του, σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, η Ροκ Μπαλάντα, δια στόματος Χαρούλας Αλεξίου και Αντώνη Βαρδή, συγκίνησε το κοινό το 2003 κι απέδειξε ότι η πορεία του Αντώνη Βαρδή δεν είχε σταματήσει.

Ακούστε το κομμάτι στο Youtube

«Το λάθος»

Το 2005 η συνεργασία του Αντώνη Βαρδή με τη Μελίνα Ασλανίδου έφερε την μεγάλη επιτυχία του Λάθους σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και σιγουτραγουδιέται ακόμα και σήμερα. 

Ακούστε το κομμάτι στο Youtube

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]