O Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

papakwnstantinou-vasilis Yiannis Margetousakis
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με τον τίτλο «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει το απαιτητικό έργο να ερμηνεύσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου.

Ο τίτλος της μουσικής παράστασης είναι εμπνευσμένος από τον διαχρονικό στίχο του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» και σηματοδοτεί ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο συνθέτης ανέλαβε την επιμέλεια της παράστασης.

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι, που οδήγησε στην επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους το 1976, ο γνωστός ερμηνευτής με την νεανική ορμή, την ώριμη τρυφερότητα και το μοναδικό ροκ στυλ του, συμπράττει επί σκηνής με την δεκαμελή Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και μαζί παρουσιάζουν μια ανατρεπτική συναυλία-γεγονός με κοινωνική ευαισθησία, ενέργεια, συγκίνηση, νοσταλγική αλλά και επίκαιρη διάθεση.

Η βραδιά θα κυλήσει με τραγούδια από τους κύκλους τραγουδιών που έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως Άξιον Εστί, Τα τραγούδια του Αντρέα, Τα τραγούδια του Αγώνα, καθώς και από τη  δισκογραφική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Της Εξορίας, Ο Εχθρός Λαός και  Καρυωτάκης.

Μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, θα βρίσκονται και η Σοφία Παπάζογλου και η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», στο πλαίσιο των δράσεων και κοινωνικών εκδηλώσεών του και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού». Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού μηχανικής υποστήριξης της Μονάδας Πρόωρων Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.

Πληροφορίες: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 μ.μ., είσοδος 22, 40, 55, 90 ευρώ.