Είδαμε τους Moon Duo στο An Club

moon-duo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ψυχεδελικό σχήμα ήρθε για δεύτερη φορά στη χώρα μας στις 11 Σεπτεμβρίου και μέσα από γερές δόσεις groove, ηλεκτρισμού και κιθαριστικών εξάρσεων, δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

Το σχήμα του Ripley Johnson και της Sanae Yamada επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη χώρα μας, στην πιο κατάλληλη στιγμή. Από τη μία η πολύ καλή εμφάνιση του Johnson πριν μερικούς μήνες μαζί με την έτερη μπάντα του Wooden Shjips, και από την άλλη η έκρηξη της νέο-ψυχεδελικής σκηνής που φέρεται ότι αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας.

Η έναρξη της βραδιάς έγινε με τους δικούς μας Melt Mountain. Με ένα ΕP στο ενεργητικό τους και εν αναμονή του πρώτου τους full length album, φάνηκαν ως μια αρκετά δεμένη μπάντα επί σκηνής, και παρουσίασαν ένα πολύ καλό set με τα ψυχεδελικά τους κομμάτια.

Γύρω στις 10 μ.μ. ο Ripley Johnson και η Sanae Yamada εμφανίστηκαν στη σκηνή του Αn, που πλέον είχε γεμίσει για τα καλά. Μαζί τους έφεραν όμως και τον John Jeffrey, που πήρε τη θέση πίσω από τα drums, ένα πόστο που φάνηκε απαραίτητο, όσο κυλούσε η βραδιά. Ο Jeffrey –με μπλούζα με το γνωστό πλέον logo “ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ”- έδινε το κατάλληλο beat και προσέδιδε περισσότερη δύναμη στην ταξιδιάρικη μουσική του διδύμου. 

Γκρουβαριστά κιθαριστικά μέρη, πλήκτρα να συνοδεύουν, αλλά να μην επισκιάζουν, kraut rock επιρροές και με τα  φαντάσματα της ψυχεδελικής σκηνής περασμένων δεκαετιών να πλανώνται πάνω από τα κεφάλια τους, και τύμπανα να λυσσομανάνε. Σε όλα αυτά βάλτε και μερικά άκρως “χαοτικά” visuals στο background, που βοηθούσαν στο να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να παραδοθείς σε ένα μουσικό “χάσιμο”.    

Φυσικά μετά από κάποια στιγμή, το όλο πράγμα μπορεί και να κουράσει, έναν μη εξοικειωμένο ακροατή, μιας και τη θέση του αρχικού ενθουσιασμού, παίρνει η αίσθηση ότι ακούς κάτι μονότονο. Κάτι που δε φάνηκε από τις αντιδράσεις του κοινού που κουνιόταν ρυθμικά στο άκουσμα του “Sleepwalker” ή του “ Mazes”.

Μετά από ένα μικρό encore,  αποχώρησαν εν μέσω χειροκροτημάτων, μετά από ένα πολύ καλό live. Μετά και από αυτή την εμφάνιση, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τους περιμένουμε ξανά στη χώρα μας στο μέλλον. 

Ροζίνα Αράπη