Sivert Høyem: «Οι Madrugada ήταν η ζωή μου…»

sivert-hoyem
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Συγκινώντας - από την εποχή των Madrugada έως σήμερα που ακολουθεί σόλο καριέρα - με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψής του και τη μελαγχολική φωνή του, ο Νορβηγός τραγουδιστής Sivert Høyem επισκέπτεται για μια ακόμα φορά την Ελλάδα και μας μιλά για τις συναυλίες του.

Στο πλαίσιο του Endless Love Tour, ο Sivert Høyem, με full band αυτήν τη φορά, θα πραγματοποιήσει 4 συναυλίες, ξεκινώντας από το Stage Volume 1, στην Αθήνα, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν το Lab Art, στον Βόλο, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, και το Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.

Με το ολοκαίνουριο άλμπουμ «Endless love» στις αποσκευές του, ο Sivert Høyem υπόσχεται ένα σόου γεμάτο μεθυστικές μελωδίες και εκπλήξεις, και μιλά για αυτές τις βραδιές, για αυτά που νοσταλγεί και για την Ελλάδα.

Τι θα απολαύσει το ελληνικό κοινό σε αυτές τις συναυλίες;

Έρχομαι στην Ελλάδα με πολλούς από τους μουσικούς, που είχαμε ταξιδέψει μαζί το 2012. Θα ακούσετε υλικό από τον καινούριο δίσκο φυσικά, όπως και τραγούδια από τη σόλο καριέρα μου που δεν έχουν παιχτεί ζωντανά σε προηγούμενα tours, όπως και πολλές από τις γνωστές επιτυχίες των Madrugada. Είμαστε σε περιοδεία από τον Μάρτιο, επομένως θα είμαστε και καλοί και περιεκτικοί !

Για ποια αγάπη μιλά το «Endless love»;

Υπάρχει μια λεπτή ειρωνεία πίσω από τον τίτλο του δίσκου. Σχετίζεται με την προσπάθεια που κάνει κάποιος, ώστε να βρει ένας μέρος να ζει, να διατηρήσει μια σχέση και με όλα όσα αντιμετωπίζουν δύο άνθρωποι σε αυτή. Είναι ένας πολύ προσωπικός δίσκος από τη μεριά μου, ωστόσο υπάρχουν τραγούδια, όπως το “Wat Tyler”, με μια σχεδόν επαναστατική χροιά.

Τι νοσταλγείτε από την εποχή των Madrugada;

Το συγκρότημα αυτό ήταν η ζωή μου. Σήμερα, έχω οικογένεια, ενώ δημιουργώ και τη δική μου μουσική, όμως τότε, το συγκρότημα ήταν όλα όσα είχα. Μου λείπει ο Robert φυσικά, ένας από τους πιο ιδιαίτερους μουσικούς που έχω δουλέψει ποτέ. Πραγματικά, βγάζαμε τον καλύτερο μουσικό εαυτό ο ένας στον άλλο. Μου λείπει να παίζω μουσική με τους αγαπημένους μου φίλους. Όλο αυτό μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά η μουσική είναι ακόμη εδώ και ακόμη απολαμβάνω να παίζω ζωντανά αυτά τα τραγούδια στις συναυλίες μου. Παρόλα αυτά, κάποια από τα τραγούδια των Madrugada είναι τόσο ιερά για μένα, που δεν μου είναι εύκολο να τα “αγγίξω”. Τραγούδια, όπως τα “Vocal”, ”Sirens”, ”Hands up i love you”, ανήκουν σε εκείνη την εποχή και σε όσα ζήσαμε με το συγκρότημα.

Έχετε έναν δυνατό δεσμό με την Ελλάδα. Τι σας ελκύει στη χώρα μας;

Πραγματικά, μένω έκθαμβος κάθε φορά, όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, ειδικά με τον τρόπο που με αντιμετωπίζει το ελληνικό κοινό. Αισθάνομαι πολύ τυχερός, που όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στις συναυλίες μου, ενώ η σχέση μεταξύ μας, δεν σας κρύβω πως αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα. Αυτό, που με ελκύει στη χώρας σας, είναι οι υπέροχοι άνθρωποί της. Γενναιόδωροι, παθιασμένοι και “τρελοί”! Γι’ αυτό αγαπώ την Ελλάδα !

Πληροφορίες: Stage Volume 1: Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι - Αθήνα, τηλ.: 210 3232132. Lab Art: Ζάχου - Βότση, Βόλος, τηλ.: 2421 035350. Principal Club Theater: Γεωργίου Ανδρέου 56 - Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 428088. Τιμές εισιτηρίων: Αθήνα: πρώτα εισιτήρια: 16 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους: 18 ευρώ, τελικό στάδιο προπώλησης: 23 ευρώ. Θεσσαλονίκη και Βόλος: πρώτα εισιτήρια: 18 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους: 23 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.: 210 3608366, Reload Stores: Πανεπιστημίου 54, τηλ.: 210 3801464. Θεσσαλονίκη: Music Land: Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264880. Ηλεκτρονική αγορά: ticketpro.gr και tickethouse.gr (για την αγορά μέσω ίντερνετ ή πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου).

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]